Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović zaprijetio

'Oni koji podrivaju SDP će odgovarati! To su muškarci koji se tako ne ponašaju'

Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
09.05.2014.
u 19:27

Bivši ministar me jučer prozvao da lažem. Tražio sam odgovore, a u ministra nemam povjerenja, kazao je Milanović

Premijer Zoran Milanović u HTV-ovoj emisiji "Javna stvar" komentirao je dramatičan razlaz sa Slavkom Linićem. Osvrnuo se i na budućnost hrvatske vlade jer, nakon svega, postavlja se pitanje raspada li se ona ili premijer doista, kako sam kaže, čisti obraze i ruke.

Nakon što je na početku emisije upitan hoće li biti nazočan nogometnoj utakmici Dinama i Rijeke, rekao je kako on ne navija ni za koga tako da neće otputovati u Rijeku.

– Na predsjedništvu nismo pričali samo o EU izborima, već i o smjeni Linića. Ja sam dužan obavijestiti vrh stranke, ali odluka je na kraju moja.

O predstojećim izborima rekao je kako su ''svaki izbori važni, a važne su i čiste ruke''. – Vjerujem da ćemo biti najjača koalicija – rekao je Milanović.

– Idemo u borbu. Čisti smo i sposobniji od ostalih. Ja ću odgovarati za uspjeh ili neuspjeh na izborima.

Upitan hoće li podnijeti ostavku ako SDP ostvari samo 1 mandat ili manje, rekao je: ''Nema bijega!''

Foto: HTV Screenshot

FOTO: HTV screenshot

O odnosu s Linićem izjavio je:

– Bivši ministar me jučer prozvao da lažem. Tražio sam odgovore, a u ministra nemam povjerenja. Morao sam poduzeti mjere i smijeniti ministra nakon što nije ništa poduzeo i odgovorio mi putem medija. Kao premijer ne mogu baš kopati po papirima, a zadovoljavajući odgovor nisam dobio, a za to postoji i puno svjedoka, rekao je Milanović i dodao kako Linića nije teretio već je tražio odgovore.

– Tako se nitko nikad nije ponašao u povijesti države – rekao je premijer, a na pitanje zna li što će to Linić otkriti nakon izbora za Europski parlament 25. svibnja Milanović odgovorio da 'bogami' ne zna

Premijer je rekao da je fizički nemoguće ponovno provjeriti više od tisuću predstečajnih nagodbi, no kako je to dobar instrument.

– Ako netko zariba ili namjerno nešto napravi, uvijek ostaje trag, a tako je bilo i u ovom slučaju. Od ministra Lalovca tražim da sve slučajeve nadzire brutalno strogo. Bivša ravnateljica Porezne uprave u ovom je slučaju bila zviždač – kazao je Milanović.

Komentirao je i kako će oni članovi SDP-a koji su 'glasni i podrivaju' stranku, odgovarati nakon EU izbora.

- Riječ je o muškarcima koji se tako ne ponašaju, kazao je premijer i dodao kako pritom ne misli na ministre s čijim je radom zadovoljan.

Kazao je kako će se sjednica Glavnog odbora SDP-a vjerojatno održati u lipnju.

- Nadam se da će ljudi prepoznati tko je pošten, a tko je stranka korupcije, kriminala i nepotizma. To je HDZ, rekao je Milanović.

O porezima na štednju i nekretnine rekao je kako će se svim sredstvima boriti da porez na nekretnine ne bude potreban, dok će porez na kamatu na štednju biti uveden, ali će biti među najnižima u Europi.

>> Tko će rušiti šefa, a tko su mu saveznici koji će ga spašavati

>> Komadina Milanoviću donio medicu: 'Linić se mora odmoriti. Njemu je ovo život'

Komentara 99

DE
Dejan1000
19:07 09.05.2014.

Milanovicu ti i tvoja Vlada cete jos malo otici u povijest.

DU
Deleted user
19:12 09.05.2014.

Linića treba retuširat sa partijskih fotografija i poslat u gulag na preodgoj.

OL
olrajt
19:16 09.05.2014.

Ovo i jest bila predstava za birače, samo i to vam neče pomoći druže Milanoviću!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije