Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladina ljetna biblioteka

Milanović i njegovi ministri na plaži proučavaju stranputice kapitalizma

Premijer Milanović trči iznad Hvara
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
10.08.2014.
u 20:00

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić kaže da će se ovog ljeta opuštati čitajući – krimiće. Slično je odabrala i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, koja će na odmoru za razbibrigu čitati roman Joa Nesbøa "Snjegović"

Predsjednik Vlade Zoran Milanović nedavno se pohvalio da će dio godišnjeg odmora posvetiti iščitavanju opsežne studije kapitalizma francuskog profesora ekonomije Thomasa Pikettyja "Kapital u 21. stoljeću", a istim štivom na godišnjem odmoru "zabavlja" se i ministar financija Boris Lalovac.

Čini se da je kriza kapitalizma top tema u vrhu Vlade jer se njome bavi i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Iz Zagreba je sa sobom ponio također tešku artiljeriju – knjigu profesora s američkog sveučilišta Harvard Jeffryja Friedena "Global Capitalism: Its Fall and Rise in the Twentieth Century" (Pad i uspon globalnog kapitalizma u 21. stoljeću). Teškim temama ovog ljeta bavi se i friški ministar zdravlja Siniša Varga. Iz njegova ureda poručuju kako čita knjigu "The Innovator's Prescription: A Disruptive Solutions for Health Care", koja se, baš prikladno, bavi načinima kako zdravstvo učiniti jeftinijim, dostupnijim i učinkovitijim.

Ministar obrane Ante Kotromanović na plažu je ponio "Memoare" najpoznatijeg britanskog generala u II. Svjetskom ratu Bernarda Montgomeryja. Uz sjećanja velikog Montyja, Kotromanović će se pozabaviti i vrlo poznatim naslovom "Umijeće ratovanja" Sun Tzua. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić kaže da će se ovog ljeta opuštati čitajući – krimiće. Slično je odabrala i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, koja će na odmoru za razbibrigu čitati roman Joa Nesbøa "Snjegović". Napominje da će se pozabaviti i Krležinim "Dnevnikom", djelom koje je već nekoliko puta pročitala.

Njena stranačka šefica i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić kaže da čita roman Gregoryja Robertsa "Shantaram", dok ministar turizma Darko Lorencin tvrdi kako trenutačno proučava radnu verziju Strateškog marketinškog plana do 2020. godine.

>> Premijer na odmoru trči 10 kilometara po brdovitom terenu

Komentara 18

DU
Deleted user
23:44 10.08.2014.

Neka ih vxxx nosi. Sami si upišite slova koja nedostaju.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
00:06 11.08.2014.

Zokiju preporučujem das pročita "Umjetnost trčanja" Haruki Murakami

DU
Deleted user
20:57 10.08.2014.

Ovu fotku sam isprintao da mogu preplašiti dijete kad je zločesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije