Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet OPG-ovima

Milanović o traktoru od 150.000 eura: 'Hm, košta ko' A6'

milanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
25.07.2014.
u 14:24

Dok su drugi napredovali, vi u Slavoniji ste se morali baviti drugim stvarima nakon rata, rekao je Milanović

Premijer Zoran Milanović je danas u društvu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine posjetio četiri Obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Gradištu, Cerni i Starim Mikanovcima, koje vode mladi poljoprivrednici pa je to bila prilika i za susret s predstavnicama Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika koja postoji tri godine i broji 130 članova.

Na imanju Zvonimira Pavlovića u Cerni koji u turnusu proizvodi 250 tovljenika, Milanović je čuo kako ovdašnji uzgajivači svinja isporučuju istarskim pršutarima svinjske butove pa je to označio kao dobar primjer suradnje Slavonije i Istre.

- U Dalmaciji ima uvjeta za pršutarstvo, ali nema svinja pa je ovo dobro što surađujete. Sjećam se kako u mom kraju u Dalmaciji svinje nisu domaće, ali je tehnologija proizvodnje pršuta domaća - rekao je Milanović a kada je od domaćina čuo da je traktor platio 150.000 eura , našalio se "skoro kao A6".

Razgledajući farmu pilića u Gradištu gdje Vedran Lešić uzgaja 25 000 pilića, Milanović se prisjetio prabake i pradjeda. - Oni su bili učitelji i ovdje u Gradištu krajem 19. stoljeća osnovali su i izgradili školu - prisjetio se Milanović, a kada je saslušao primjedbe Vedrana Lešića, citirao je nekog povijesnog velikana "Ni budućnost nije što je nekada bila – sadašnjost je bitna".

Pohvalio je Marka Peičića koji si je za cilj postavio povećanje farme sa 120 na 300 junadi, ali je i prigovorio što je tri godine izgubio dok je ishodio sva potrebna dokumenta. Razgovarajući s mladim poljoprivrednicima koji su prigovorili da je birokracija veliki problem za njih, Milanović je rekao kako je birokracija komplicirana i u EU, "kao što su automobili danas kompliciraniji nego prije 70 godina".

- Dok su drugi napredovali, vi u Slavoniji ste se morali baviti drugim stvarima nakon rata. Da nije bilo rata, tko zna gdje bi Slavonija danas bila. Donijeli smo Zakon o komasaciji i tu će se sigurno naći zemlje i za vas mlade - rekao je Milanović. Ministar Jakovina je dodao kako će već sljedeće godine po završetku četiri sustava navodnjavanja koji će do kraja godine biti završeni, biti moguće navodnjavanje 12 000 hektara te da će se u ovoj godini staviti u funkciju 80 do 100 tisuća hektara zemljišta koje je do sada bilo neobrađivano, a dio te zemlje će se dodijeliti i mladima poljoprivrednicima.

>>Zoran Milanović sa suprugom na premijeri predstave na Brijunima

Komentara 25

PR
Protivcenzure
15:01 25.07.2014.

jutar zemlje i john deer!! s tim amerikanac obradi čitavu slavoniju. kako prije dok smo jeli svoju hranu i poljoprivreda je bila dobra sve se obrađivalo sa "zetorima" i sl za 2000 DEM? pa se onda seljaci pitaju zašto propadaju.. traktor od 150000 a zemlja i sve što ima vrijedi 50000!!

DO
dostatoga
15:16 25.07.2014.

da li postoje u HR institucije koje bi bile u stanju napraviti reviziju svih donacija za stradale u poplavama i shodno tome obracunati trosak do sada dostavljene pomoci ugrozenim podrucjima? onako, cisto me interesira...

BS
bstrabi2
10:07 25.07.2014.

Znate onu seriju.Kud idu divlje svinje?Ako neznate.Onda pogledajte Jakovinu i Milanovića.Kolko je love došlo na poplavljena područa,a tamo nema gdje treba.Kolki je donatora bilo iz cjeloga svjeta,a tamo lova isto stradala.Ko i poplavljeni.I nikom ništa.Ti poplavljeni hrvati.Neče nikad ništa dobit.Jer nisu manjina.Jakovina nije sposoban .Ni svoju ženu saćuvat,a kako će onda poplavljena podruća....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije