navigacija Hrvatska 5
Izvor Hine

Milanović će ponovno poslati kandidaturu Pusić za glavnu tajnicu UN-a

Milanović je kandidaturu Vesne Pusić već poslao početkom studenoga, a odluka o tome donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade početkom rujna prošle godine.

Milanović će ponovno poslati kandidaturu Pusić za glavnu tajnicu UN-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički predsjednik Vlade Zoran Milanović poslat će ponovno u New York kandidaturu Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice Ujedinjenih naroda (UN), potvrđeno je Hini u petak iz Banskih dvora.

"Predsjednik Vlade će ponovno poslati kandidaturu prve potpredsjednice Vlade Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice UN-a s obzirom na to da odluka o tome već postoji", rečeno je Hini iz Banskih dvora.

Milanović je kandidaturu Vesne Pusić već poslao početkom studenoga, a odluka o tome donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade početkom rujna prošle godine. 

No, problem je nastao zbog toga što će UN kao valjane priznati samo kandidature pristigle nakon 15. prosinca prošle godine, odnosno od dana kad je svojim članicama poslao službeni poziv za prijavu kandidata. Hrvatskoj je zbog toga, neslužbeno prenose mediji, sugerirano da pošalje novu kandidaturu.  

>>V. Pusić nije kandidat, Talijani pišu o K. Grabar-Kitarović

>>Vesni Pusić veći je problem HDZ nego protukandidati 2016.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (16 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

60
Registracija
 • MataSlavonac MataSlavonac

  10.01.2016 u 20:29h

  Komunjara ofucana misli da on UN-u moze na sliu namjestati kako je u HR namjestao po svojoj volji....taj je stvarno lud....jos ludji oni koji ga podrzavaju...i misle da su Milanovic Zoki i SDP neki Faktor u svijetu...a samo su bili i ostali komunjare....ofucane....i izdajnici svog naroda....pamtit ce se po tom....a vi crveni pocmite palit te svoje iskaznice i stidite se....i nazad u misju rupu....
  0 0% 0
 • TAJSAM

  09.01.2016 u 23:56h

  Pa ta žena ne može biti niti predsjednik kučnog savjeta jel bi skupljeni novac dala svome bratu Zoranu i Documenti a ljudi bi se gušiliu dugovima. Sramotno je od Milanovića da šalje tu ženu kao predstavnicu Hrvatske. Pozdrav dobrim ljudima
  1 100% 0
 • Šokac1 Šokac1

  09.01.2016 u 16:18h

  Pa zar takve nebuloze zakonski spadaju u djelatnost jedne tehničke vlade na odlasku ? Ima li uopće privremena vlada ovlasti za predlaganje bilo čega ? Mora se žurno skrenuti pozornost UN-u na (opet hrvatski) pokušaj muljanja. Grijte se u Banskim dvorima, igrajte belu i mirno čekajte novu ekipu. Dečki i puce, dobri biti !
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare