Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Najbolje rješenje'

Milanka Opačić: Vlada neće odustati od uvođenja outsourcinga

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
05.06.2014.
u 15:41

Najavila je da će se kao resorna ministrica boriti za onaj model koji će nuditi najveća prava radnicima

Potpredsjednica Vlade Hrvatske i ministrica socijalne skrbi Milanka Opačić danas je prilikom posjete Županji najavila da će Vlada brzo izaći s modelom „outsourcinga“ koji će biti najbolje rješenje i za radnike i za državu.

Istaknula je da Vlada neće odustati od namjere izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru te da se već neko vrijeme radi na tri modela. - Žao  mi je što sindikati od prvog dana nisu željeli s nama nikakvu komunikaciju. Na konferenciji gdje smo raspravljali o sva tri modela i njihovim dobrim i lošim stranama, oni su se ustali i demonstrativno otišli, rekla je Opačić dodajući da ne želi ulaziti u odnose sindikata i poslodavaca te da joj je prije svega važno da se sačuvaju prava radnika.

Najavila je da će se kao resorna ministrica boriti za onaj model koji će nuditi najveća prava radnicima. Nije željela posebno komentirati dešavanja u SDP-u i slučaj Milanović – Linić kao i moguću kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika stranke.

- Nešto što se mora rješavati prvenstveno u stranci, kratko je rekla samo Opačić.

Milanka Opačić posjetila je danas Državni stožer za zaštitu i spašavanje te tom prilikom razgovara sa čelnicima poplavljenih općina sa kojima je razgovarala o problemima i mogućnostima kako pomoći kao i čelnicima Zavoda za socijalnu skrb. Obišla je i hostel u Vukovaru gdje su od jučer smješteni evakuirani mještani Gunje, Račinovaca i Rajevog Sela.

– Važno je da smo ljude iz dvorane u Cerni sklonili na jedno ovako mjesto koje ipak nudi normalnije uvjete života. Smještaj u Cerni je bio dobar ali kao jedno privremeno rješenje. Kapacitet hostela je 220 mjesta, a trenutno je ovdje smješteno 70-ak ljudi, rekla je Opačić.

Ministarstvo socijalne skrbi je hostel preuzelo prošloga tjedna od kada je isti opremljen i osposobljen za boravak ljudi. Građani su u hostelu smješteni u dvokrevetne sobe koja svaka ima i kupatilo. U prizemlju imaju televizor, a hrana im je osigurana u predvorju obližnje sportske dvorane.

Osigurano je i pranje rublja i posteljine, a u blizini su i liječnici i ljekarna. Radi se o zgradi koja je među prvima obnovljena nakon Domovinskog rata i gdje su bili smješteni prvi povratnici do obnove njihovih domova.

– Ovdje još ima mjesta, a o tome tko će ovdje biti smješten odlučuje djelatnici Centra za socijalnu skrb. Većina evakuiranih građana smještena je trenutno kod građana širom županije ali i šire, rekao je Opačić. Najavila je i da će radi velikog pritiska građana u potrebi u Županji uskoro biti otvoren još jedan ured za socijalnu skrb koji će dodjeljivati jednokratne novčane pomoći.

Rekla je i kako se ta vrsta pomoći dodjeljuje prema broju članova obitelji.

>> Ovo su ljudi koji ruše outsourcing

Komentara 13

DU
Deleted user
16:07 05.06.2014.

Hrvati neće odustati od outsourcinga ove najnesposobnije Vlade u povijesti samostalne države.

M3
Miške 3
15:34 05.06.2014.

Doći će izbori, pa će mo vidjeti, koga će građani Hrvatske iznogirati.

Avatar possibilis
possibilis
16:47 05.06.2014.

Upravni sud ponistio 2439 otkaza u policiji podijeljenih od SDPa 2012./2013. 2439 x 5634 (prosjecna hrvatska placa) = 13,741.326kn. Mjesecno. Ili 164,895.912 godisnje. Za SDPov uhljeb. Samo u policiji. Tako da nema novca za hrvatske lijecnike a odgovorne pozicije dodjeljene su polupismenim diletantima cije odluke u konacnici porezni obveznici placaju SASVIM SIGURNO u MILIJARDAMA. Da, outsourcing je sigurno rjesenje da postanemo "konkurentni" (citaj "jeftiniji" radnici).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije