Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabro naprijed

Milan Račić novi je član kolumnističkog tima Večernjeg lista

Milan Račić
Foto: Privatni album
14.06.2015.
u 18:30

U Večernjaku će od sutra svaki drugi ponedjeljak izlaziti njegova kolumna pod nazivom Hrabro naprijed

Milan Račić novi je član kolumnističkog tima Večernjeg lista. Glavni izvršni direktor tvrtke Indium d.o.o., specijalizirane za strateško poslovno savjetovanje, dosad je objavljivao tekstove u Wall Street Journalu i na portalu Banka.hr, a u Večernjaku će od sutra svaki drugi ponedjeljak izlaziti njegova kolumna pod nazivom Hrabro naprijed.

- Glavne teme mojih članaka bit će vodstvo, strategija i upravljanje promjenama – u biti, kako da pobijedimo - najavljuje Račić.

Račić je u Kanadi završio tri fakulteta - diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Torontu i pravo na Sveučilištu u Manitobi te je magistrirao međunarodno pravo na Sveučilištu McGill. Prije mjesta direktora Indiuma radio je na višim izvršnim pozicijama u tvrtkama iz SAD-a, Kanade i Njemačke. Vodio je pregovore za preko 2 milijarde dolara poslovnih ugovora za Fairchild Dornier (SAD i Njemačka) i Bombardier Aerospace (Kanada), radio je nadzor portfelja operativnog leasinga vrijedan 700 milijuna dolara, a kao partner strukturirao je 100 milijuna eura vrijedan private equity fond za nekretnine.

Bio je predsjednik i izvršni direktor LoadFactor Consulting Groupa te LoadFactor Equity Groupa iz Washingtona, a obavljao je i funkciju potpredsjednika i pomoćnog glavnog pravnog savjetnika u tvrtki Fairchild Dornier Corporation u Washingtonu, San Antoniju i Münchenu.

Milan Račić dobitnik je Nagrade za poduzetnika godine koju mu je 2004. godine dodijelila Hrvatsko-kanadska gospodarska komora. Član je odvjetničkih komora u New Yorku i Massachusettsu.

>> Davor Huić novi kolumnist Večernjeg lista

>> Stjepo Bartulica novi kolumnist Večernjeg lista

Komentara 35

DU
Deleted user
19:39 14.06.2015.

Hahaha, jel mu deda Puniša?

ZE
zemljamoja
22:31 14.06.2015.

Čuo sam za Punisu Račića ubojicu Stjepana Radića, jeli njegova roda ovaj Milan. Nevjerovatno sve neki Račići, Đujiću, Rašete, Jovanovići uzimaju javni prostor u Hrvatskoj. Pa gdje ih nalazite recite nama Hrvatima u Hrvatskoh. Gazde šalju svoje ljude iz dijasporepore da oblikuju javno znanje Hrvata. Račić uže olovku u ruku i zaprijeti hrvatskome puku ...'tekst velikog hrvatskog pjesnika o Racicu. Valjda cemo ovaj put biti bolje sreće Samo Hrabro naprijed

Avatar TAJSAM
TAJSAM
23:11 14.06.2015.

Nadam se više tolerancije jel ovakva kontrola se ne može izdržati te možemo komentirati jedino ako se ne diraju "drugovi". Večinom je samo za to a spominju se da smo kažnjeni zbog "velikog slova", ma molim Vas. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije