Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Račić:

'Bit će rezova, Hrvatska treba osposobiti privatni sektor'

Milan Račić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
18.01.2016.
u 23:37

Mi nemamo novaca da idemo u velike državne investicije, rekao je Račić

Potencijalni ministar gospodarstva i Večernjakov kolumnist Milan Račić danas je na RTL-u rekao kako su potrebni rezovi te da Hrvatska sada treba osposobiti privatni sektor.

- Bit će rezova. Mi nemamo novaca da idemo u velike državne investicije. Jedino možemo osposobiti privatni sektor - rekao je Račić, koji je potvrdio da je razgovarao s Mostom oko pozicije ministra.

- Prošli tjedan su me nazvali iz Mosta i rekli mi da sam kandidat za par ministarstava. Prošlog četvrtka smo razgovarali dva i pol sata oko ministra gospodarstva i traži su me plan. Koliko sam shvatio, to su tražili od svih kandidata. Na njima je sada. Ne odlučujem ja - rekao je Račić.

Na pitanje što i kako privatizirati odgovorio je da prvo trebamo napraviti analizu.

- Mi puno zloupotrebljavamo termin strateški. Moramo prvo odlučiti što je stvarno strateško za Hrvatsku i što moramo zadržati. Sve drugo predlažem da se privatizira i da se ide preko IP-eva da ljudi imaju šansu kupiti udio u tome - rekao je Račić.

>> Milan Račić: Moje četvero djece moja su 4 razloga što sam se odlučio priključiti

>> Kandidat za ministra Milan Račić objavio svoj plan za gospodarstvo u 5 točaka

Komentara 11

DU
Dubovac
06:56 19.01.2016.

Mati svih reformi je reforma regionalne i državne uprave. Toliko je velik taj aparat i on je najveći uteg koji crpi novac iz gospodarstva preko mnogih poreza, prireza i parafiskalnih nameta. Kad se to svede na normalu i gospodarstvo ćee samo po inerciji zadihat i poćeti se razvijati. A i prosvjeta, svaka škola sa pet đaka ima direktora , tajnicu, domara, zamjenike.., dosta je jedan u cijeloj općini, za sve škole. Rez mora biti bolan, nažalost to je cijena, gluposti iz prošlosti. A da, moramo u glavama izbrisati socijalizam.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:23 19.01.2016.

Oslobodite nas parafiskalnih nameta i zampa ako boga znate, sve drugo mi ćemo sami rješit, nemožemo više izdržavat tu stoku, nama pdv-e nije 25% nego 65%, kad ih sve poplaćamo nemamo ni za kruh....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
01:15 19.01.2016.

Otimacina moze poceti i nikakve druge reforme nece biti. Sad je najbolje vrijeme, sve je jeftino. Razvali zemlju do kraja i glumi zapad do smrti. Ko`prezivi, preziviti ce, a ko`je jamio, jamio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije