Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštre kritike

Milan Kujundžić: U hrvatskom nogometu vlada diktatura

Milan Kujundžić
Petar Glebov/PIXSELL
24.11.2014.
u 11:34

Promjene su nužne jer je hrvatski dres brend i institucija, a narodu smo oduzeli i zadnji ispušni ventil, kazao je Kujundžić

Inicijativa Zajedno za Dinamo na Facebooku je objavila odgovor koji je jednom od navijača, na pitanje o stanju u hrvatskom nogometu, dao Milan Kujundžić.

Odgovor donosimo u cijelosti:

 - Gospođa Kolinda je pokazala svoju nespremnost, nezrelost i neshvaćanje problematike. S jedne strane priča na sva zvona priča o borbi protiv korupcije, dok s druge strane "ne želi ulaziti" u leglo korupcije i kriminala koji nas košta milijune novca prvenstveno Grada Zagreba, a time i svih građana. Zatim okreće glavu pravdanjem da to "ne ide u predsjedničke ovlasti", a većina programa joj se upravo bazira na potezima koje nisu u ovlastima predsjednika. Na kraju poentira kako je to "pitanje marginalno" što samo potvrđuje njenu neupućenost u veličinu problema nogometnog kriminala, dok se istovremeno fokusira na baklje u terenu.
To je sramotan odgovor za predsjedničkog kandidata i bojim se da je to odgovor s predumišljajem zaštite eventualne buduće HDZ-ove vlasti kojoj članstvo drma HNS-om.

Nadalje, komentar Ive Josipovića kako u HNS-u vlada cijela jedna stranka, razotkriva nesposobnost njegove Vlade ili ako hoćete prešutno odobravanje svega što ta stranka tamo sprovodi. Upitati ćemo ga što je s 14 sportskih inspektora Željka Jovanovića, gdje su zapeli? Ili čekaju da im Zdravko Mamić kapne još koji milijun za kampanju, izvučen od lihvarskih ugovora s igračima Dinama preko kojeg ima svoj menadžerski biznis, nezakonit po svojoj funkciji. SDP da je htio - jer materijale ima - mogao je davno "isušiti močvaru".

Da jest, mi danas nebi svjedočili onakvim scenama iz Milana!

HRVATSKI NOGOMET je uz hrvatske branitelje nešto čemu dugujemo posebnu pažnju i pijetet. Hrvatski branitelji su stvorili Hrvatsku, a za brzi opticaj njenog imena po svijetu zaslužan je naš nogomet, odnosno naša reprezentacija. Za Hrvatsku je do svjetskog prvenstva 1998-e znalo, kažu, 5% svjetske populacije. Danas smo nogometna sila i variramo oko 10-og mjesta na Fifinoj ljestvici.
Sve to zvuči lijepo, ali utoliko je loše stanje danas u hrvatskom nogometu i bojim da se to ne odrazi i na reprezentaciju.

Istini treba pogledati u oči i jasno reći da u hrvatskom nogometu vlada diktatura kojoj svjedoče ne samo navijači dva najveća kluba, nego i hrvatska javnost. Nogomet je sport i odgoj, a ne biznis. Igra se za narod i malog čovjeka, a ne za industriju i menadžere. Dinamo se treba demokratizirati po uzoru na velike svjetske klubove i biti ono što predstavlja udruga građana, kad se već tako oslovljavaju. Sramota je što sportska inspekcija bivšeg ministra nije procesuirala očite neregularnosti i sukobe interesa u hrvatskom nogometnom savezu, a i što sadašnji ministar ne radi ništa po tom pitanju.

Kvaliteta nogometa u našoj ligi i nije loša, ali to se ne može vrednovati ako se drži monopol nad raspletom prvenstva. Stoga je prazan Dinamov stadion odraz stanja kako u nogometu, tako u državi. Promjene su nužne jer je hrvatski dres brend i institucija, a narodu smo oduzeli i zadnji ispušni ventil."

>> Dinamo i Mamić su krivci! Tražimo ostavku Šukera i IO-a HNS-a!

>> Što mislite o potezu Hajduka, podržavate li ga ili osuđujete?

Komentara 57

Avatar petrolio
petrolio
12:14 24.11.2014.

ovaj komentar kujundića je teški autogol, sad je jasno kao dan da svira u josipovićevom orkestru! ne znam što mu je trebao ovakav plitak komentar kojim se potpuno razotkrio da je prikriven josipovićev čovjek

Avatar TobyKuntaKinte
TobyKuntaKinte
12:29 24.11.2014.

Kad neko da izjavu da su ovi ili oni ovakvi ili onakvi , morao bi to onda podkrijepit konkretnim činjenicama i točno poput kirurga odstraniti remetilački faktor inače izjave postaju nedorečena banalnost koja zbog i u kojoj se situaciju nalazee Hrvati može biti iritantna

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
11:42 24.11.2014.

Kujundzic je otvoreno na strani Josipovica i igra njegovu igru da bi mu pomogao protiv Kolinde. Vrijeme je da mu se jednom pravilno odgovori .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije