Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Kujundžić: Istina o mojoj 'šetnji' s Josipovićem u Koloni sjećanja

Vukovar
Foto: Vecernji.hr
1/4
19.11.2014.
u 12:38

O čemu smo razgovarali? Uglavnom sam govorio ja. Rekao sam mu da mi je drago da ga vidim u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali mu ponovio i ono što sam mu rekao kad sam ga prije nekoliko dana slučajno sreo na Mirogoju

Mediji su jučer donijeli naslove o zajedničkoj "šetnji" Milana Kujundžića i Ive Josipovića u Koloni sjećanja, a slično je objavljeno i na Twitteru predsjednika na odlasku, na što je danas reagirao Milan Kujundžić zato što je prije rekao da na taj dan ne smije biti nikakvih dnevnopolitičkih poruka.  Naravno da to nije bila nikakva "šetnja".

"Ništa nije prirodnije nego civilizirani pozdrav pri susretu dvojice protukandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Jer, ja Ivu Josipovića namjeravam pobijediti s podrškom svoga hrvatskog naroda na demokratskim izborima, a ne na ulici! A ponajmanje ću bježati od njega kad ga sretnem, bilo to u prolazu ili na sučeljavanju. Zapravo, jedva čekam da se to dogodi pred očima cijele hrvatske javnosti i da mu kažem sve što mu pripada.

O čemu smo razgovarali? Uglavnom sam govorio ja. Rekao sam mu da mi je drago da ga vidim u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali mu ponovio i ono što sam mu rekao kad sam ga prije nekoliko dana slučajno sreo na Mirogoju.

– Gospodine predsjedniče, drago mi je da vas vidim, međutim, puno bi mi draže bilo da konačno skupite hrabrosti i počnete sa mnom na demokratski način razgovarati pred hrvatskim narodom, posebno preko medija. Hrvatskom narodu je teško, ne može više gledati skrivanje iza paravana namještenih medijskih priopćenja, žele uživo vidjeti tko je tko i što tko od nas dvojice može dati za spas ovog naroda i ove države. Molim vas, nemojte bježati, nemojte se bojati, prestanite skrivati od svojeg naroda kad će biti datum izbora. Narod će presuditi i neka izabere boljega, rekao sam predsjedniku na odlasku.

Na to je on odgovorio: 'Hoće, hoće, bit će...', i žurno se udaljio praćen svojom svitom, kako bi sa začelja izbio na čelo kolone. Pokazalo se još jednom da neki, unatoč blagoglagoljivim najavama, unatoč svim teatralnim predstavama za javnost, nemaju strpljenja ponizno koračati zajedno sa svojim narodom, a kamoli skromno ostati na začelju kolone.

Jedni su odmah pobjegli sa 'svojom' kolonom ne čekajući ni da završi izvođenje hrvatske himne pred vukovarskom bolnicom, dok su drugi, gotovo cijeli državni vrh, opsjednuti svojom lažnom veličinom i samovažnošću, kasnije usiljenim maršom isto tako formirali kolonu unutar kolone, nestrpljivo razmičući i prestižući one koji su svečanom hodnjom došli iskazati pijetet gradu heroju.

Srećom, svi oni bili su samo kap u moru, jer baš nitko nije mogao upravljati desecima tisuća, neki kažu i čitavom stotinom tisuća hrvatskih građana, pa je Kolona sjećanja na odredište opet došla prividno kao jedna, skrivajući tragove nepomirljivih među njima. 

Hrvatski narod tako je još jednom potvrdio svoju veličinu te da na hrvatskom tlu nema nikog uznositijeg i dostojanstvenijeg od njega. Hvala mu na tome!" stoji u priopćenju Milana Kujundžića.

Komentara 40

MI
mismis
16:09 19.11.2014.

dobro oce bit tog suceljavanja kandidata ili ne?

CO
colobara
13:16 19.11.2014.

Kolinda je predsjednica😃

MD
majčina dušica
14:01 19.11.2014.

Poštovani dr. Kujundžiću, moj glas ste ovom gestom izgubili..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije