Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik Zagreba

Bandić o ubojstvu Klice: Ovakvih događanja u Zagrebu nismo imali desetak godina

Milan Bandić
Foto: Branimir Bradarić
1/7
03.05.2015.
u 14:17

Vjerujem kako će policija i pravosudna tijela ubrzo pronaći počinitelje zlodjela i odgovarati za to, komentirao je Bandić ubojstvo Vinka Žuljevića Klice

Komentirajući jutrošnje ubojstvo Vinka Žuljevica Klice u Sesvetama gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je bio gost na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara povodom obilježavanja Dana grada, rekao je kako to svakako nije dobro, ali i da su takvi događaji sastavni dio Zagreba kao urbane metropole.

Žalosno je to. Takvih događanja u Zagrebu nismo imali desetak godina. Vjerujem kako će policija i pravosudna tijela ubrzo pronaći počinitelje zlodjela i odgovarati za to – rekao je Bandić. Dodao je kako imamo sreću da se u Zagrebu, kao i Hrvatskoj generalno, sigurnost još uvijek piše velikim slovom te da nikako nije dobro da se puca po ulicama.

– Nažalost, i po tome postajemo sastavni dio svjetskih metropola – istakao je Bandić.

Odgovarajući na novinarski upit o jučer upućenome braniteljskom ultimatumu premijeru Zoranu Milanoviću gradonačelnik Zagreba rekao je kako ne zna za njega, ali da je bilo više razuma i pameti sa svih strana da do njega nije niti trebalo doći.

– U Rimu kada biraju papu zatvore se i čekaju da dogovore i puste bijeli dom. Žalosno je da je šator u Savskoj i da su u njemu već šest mjeseci branitelji koji su dali sve za Hrvatsku. To puno govori i o hrvatskoj stvarnosti – rekao je Bandić. Prisjetio se i kako je odlazak u Vukovar bilo njegovo prvo službeno putovanje kada je 2000. godine po prvi put izabran za gradonačelnika Zagreba. Podsjetio je na ono što je do sada Zagreb do sada učinio kako bi pomogao obnovu Vukovara istaknuvši kako je malo učinjeno, ali da je ponosan što su mogli sudjelovati u obnovi grada.

– Sretniji bih bio da smo pomogli više Vukovaru i da Vukovarci žive bolje. Nažalost, danas se u Vukovaru živi 4-5 puta lošije nego u Zagrebu – rekao je Bandić.

>> Klicu dočekali na motorima, izvukli iz auta i izrešetali!

Komentara 23

L0
luena 01
15:35 03.05.2015.

Zalosno je da se uopce ubojstva dogadjaju u nas ,ali kakva je zemlja budimo sretni da ih nema jos i vise.... A sto reci za zivot u Vukovaru ,sigurno da je teze nego u Zagrebu tako je jer se visese centarliziralo u i na Zagreb,Zagrebu vise i opet kukaju ,drugima mrvice pa gledaj sirotu na vasu sramotu... Vrijeme je da se decentralizira i da svi jednako dobiju...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
17:54 03.05.2015.

Hm, Sesvete su Dodge City, ili Tumbstone, kako god želite, u vrijeme šerifa Vyatta Earpha. Bandić nema pojma o situaciji i ne bi je trebao to uopće komentirati. Klica je držao reket na dosta lokala i od toga živio. Drogica je tu isto uključena, Sve je to malo isprepleteno, a Sesvetska dolina i kao restoran i kao stvarna dolina, premrežena je stvarima, koje ovi s kockastim glavama iz policije, stvarno, bojim se nikad, neće povezati. Ne bih želio vrijeđati, ali kadar je takav kakav je. Nije ovo više vrijeme jagnjetine i gemišta, jer se ekipa lopina fino informatizirala, organizirala, uljudila, motorizirala i - kupuje mir. Pa tko shvatio - shvatio, a tko nije, - na cajke, gole ko od rođene majke. I to ti je Sesvetska Europa.

Avatar japunduša
japunduša
15:49 03.05.2015.

Dugo pamtim,teško zaboravljam. Negdi 1974-1976 godine sa nogama naprijed,Nizozemska je isporučila trojicu (ako ne i više)izrešetanih dečkih,koji su bili glavne face na Špici (ne ovoj kaj se sad zove špica,nego tam gdi je bil majmunjak i passage),a na sahrani na Miroševcu su bili dečki iz Rijeke,dobro oblečeni u bunde od lisica.Šefići došli pokopati šegrte. Dalje se priča zatvorila i nastavak neznam.Možda su postali dio obavještajne zajednice,jer ipak oni imaju iskustva u sigurnosti,naravno svojoj,a time su i dobar garant za skrivanje državnih struktura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije