Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišla iz stranke

Mikulić: Dalić je ovo svjesno napravila da naškodi HDZ-u

Andrija Mikulić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.09.2014.
u 19:41

- To je pitanje pristupa, je li to socijalno-tržišni model ili, kao što ona zastupa, neoliberalni pristup gdje se na prvo mjesto stavljaju otpuštanja i rezovi - rekao je Mikulić.

U zagrebačkoj središnjici HDZ-a, politički tajnik stranke Tomislav Čuljak i predsjednik gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić komentirali su iznenadni odlazak bivše ministrice Martine Dalić iz HDZ-a.

– Kolegica Dalić je u kampanji prije europskih izbora u medijima oštro napala razvojne projekte koje je radio gospodarski tim HDZ-a. A sad je u pretkampanji za predsjedničke izbore isto to napravila na još gori način. Tu za mene prestaje svaka rasprava o gospodarstvu, o stručnosti i o razvojnim programima. Smatram da to nije slučajno i da je ovo gospođa Dalić svjesno napravila kako bi naškodila Hrvatskoj demokratskoj zajednici – kazao je Mikulić i dodao da neće uspjeti naškoditi HDZ-u na predsjedničkim izborima gdje je njihova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Zastupa pristup kojem su na prvom mjestu otpuštanja

Na pitanje je li točno da je Dalić predložila reformu javne uprave koja nije prihvaćena Mikulić je kazao da su i drugi stručnjaci radili na određenim prijedlozima reformi te da se svi ti prijedlozi moraju integrirati u HDZ-ov gospodarski plan i plan zapošljavanja. – Jedino je kolegica Dalić stvorila dramu oko toga, ne vidimo razlog zašto je to tako. To je pitanje pristupa, je li to socijalno-tržišni model ili, kao što ona zastupa, neoliberalni pristup gdje se na prvo mjesto stavljaju otpuštanja i rezovi – rekao je Mikulić.

Čuljak je, pak, kazao da je Dalić imala veliki utjecaj na ono što je HDZ "pripremao i radio". – No, ne može nitko sebi uzeti za pravo zahtijevati, kao što je ona smatrala, da se to odmah uvrsti u program i izađe s time u javnost te reformu javne uprave staviti u zakonsku proceduru. A onda, nakon što to nije napravljeno po njezinoj želji, istupi iz HDZ-a. Posebno kada se radi o vremenu prije izbora za predsjednika Hrvatske. Stoga je  upitno što Martina Dalić radi i zašto baš danas – rekao je Čuljak i dodao da je Dalić imala priliku istupiti davno prije, "ako je bila nezadovoljna i ako je mislila da neće moći artikulirati svoje ambicije i interese".

"Vjerujem da odluka nije donijeta preko noći"

– Martini Dalić želim puno sreće. U HDZ-u je bila na najvišim mogućim dužnostima. I danas je saborska zastupnica i ne znam je li ova odluka donijeta baš preko noći, ja vjerujem da nije – rekao je Čuljak i objasnio da o prijedlogu reforme javne uprave Martine Dalić nikad nije raspravljalo Predsjedništvo stranke, nego se o njemu raspravljalo na "jednom užem tijelu koje je procijenilo da bi bilo puno kvalitetnije da se, kada se završe svi prijedlozi svih reformi, ne samo javne uprave, da se to pretoči u naš program".

– Martina Dalić je željela da baš taj njezin prijedlog ide odmah u proceduru, što nama nije bilo prihvatljivo – kazao je Čuljak.

>>'Ne mogu se oteti dojmu da tu nema nečeg osobnog, ali ne bih o tome htio suditi'

>>Odlazak Martine Dalić nije nikakav gubitak, bila je zastupnica bankarskih lobija

>>Martina Dalić izlazi iz HDZ-a: Izlazim iz HDZ-a, nemaju se snage suočiti s krizom

Komentara 23

DA
darwil
21:32 23.09.2014.

Ovi HDZ-ovci su "nadomak otkriću funkcije ljudskog mozga" eto već sada dijagnostiraju kad netko uptrijebi "svijest" i svijesno nešto kaže ili istupi jer obično u naših hrvata je to istupanje nesvijesno. Ovi su HDZ-ovci baš pravi policajci duha !

CA
cavecanem
20:21 23.09.2014.

pa naravno da je to napravila da uzdrma hdz, i mislim da će toga biti još recimo jedno dva do tri tjedna pred predsjedničke izbore

NI
ninja72
20:28 23.09.2014.

Stize sada pojacanje, inventura mora stimati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije