Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Predrag Matić

Mi nemamo novca za bolnicu, a gradit ćemo veteranske centre

30.10.2014., Zagreb - Kolona branitelja, ratnih vojnih invalida 1. skupine krenula je u 11 sati pjesice iz Savske prema Hrvatskom saboru gdje ce se sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.  Djuro Glogoski. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
01.11.2014.
u 10:24

Bio sam na razgovorima u Bruxellesu, Londonu i u Norveškoj jer tražimo strateškog partnera kojemu bi bilo interesantno rehabilitirati svoje vojnike kod nas, a mi bismo onda, u okviru toga, pokušali naći mjesto i za naše branitelje...

Hrvatska nema novca za osnivanje specijalizirane bolnice za branitelje i to je realnost. Neću i ne želim lagati braniteljima. Bio sam na razgovorima u Bruxellesu, Londonu i u Norveškoj jer tražimo strateškog partnera kojemu bi bilo interesantno rehabilitirati svoje vojnike kod nas, a mi bismo onda, u okviru toga, pokušali naći mjesto i za naše branitelje. Strancima možemo ponuditi lokacije te pamet i iskustva naših liječnika, kao i drugih stručnjaka koji su radili s braniteljima – odgovorio je ministar Predrag Matić na ovaj braniteljski zahtjev.

Centar u Lipiku

Ono što hrvatski branitelji mogu očekivati jest skoro otvaranje veteranskog centra u Lipiku. – To je pilot-program kojim ćemo Europi pokazati sadržaj i da možemo konkurirati za njihova sredstva. Moja je želja da svaka županija ima veteranski centar – dodao je ministar Matić.

Za veteranski centar interesa ne manjka jer je na anketu Ministarstva tko bi se želio smjestiti u centar stiglo gotovo osam tisuća pozitivnih odgovora.

Inače, jučerašnji dan obilježio je još jedan neuspio pokušaj mirenja branitelja koji prosvjeduju i vlasti. Oko 800 branitelja, članova njihovih obitelji i prijatelja došlo je pred Sabor. No nakon što su pročitali listu svojih zahtjeva na okruglom stolu, branitelji su napustili Sabor zato što premijer nije smijenio ministra Matića i njegove suradnike.

Traženje rješenja

– Ovo je naša zemlja i moramo tražiti rješenje zbog kojeg će se svi osjećati dobro. Osim hrvatskih branitelja, i drugi se moraju osjećati dobro – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

>>Nema više hodanja po nalaz u bolnicu, čekat će kod liječnika primarne

>>Branitelji došli u Sabor na razgovor i otišli nakon 15-ak minuta!

Komentara 60

MI
MitsubishiTurbo
10:47 01.11.2014.

neka hrvatska,,,smanji place vldai i predsjedniku i adminstiraciji,,,kod njih jer ima kao,,, mrava,,,primaju velike place a ne rade nista neka se smanji svima placa na razinu radnika koji sa obzirom,,,,na njih,,,privredjuju hrvatskoj---e u tom slucaju za pola godine ce biti i za dvije bolnice za branitelje a ne za jednu

Avatar pranjiluka
pranjiluka
13:08 01.11.2014.

Ali zato Hrvatska ima novce za vaša parkirališta, aute, urede i za Josipovićevu kampanju.

Avatar Melankolija
Melankolija
10:57 01.11.2014.

Branitelji moraju pod hitno poceti raditi na povratku ugleda u ocima Hrvatskog covjjeka. Ovo sto su pojedini karijeristi i kriminalci ucinili od branitelja je krajnje drsko i pokvareno. Pod hitno se moramo odreci takvih. Mi smo nista drugo nego obicni Hrvatski gradjani bas kao svi ostali. Mi se ne zelimo isticati ni u cemu a posebno ne izdizati iznad drugih. Molio bih Klemma, Djakica, Josica i ostale huskace da odstupe sa svojih pozicija jer su svojim djelovanjem uprljali nas braniteljski ugled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije