Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA HRANA

Metro zbog salmonele iz prodaje povukao smrznuti pileći file

Metro
Foto: STAFF/REUTERS/PIXSELL
02.12.2016.
u 18:47

Datum proizvodnje povučenog proizvoda je 30. rujna 2016., a zamrznut je istoga dana. Rok trajanja je godinu dana

Trgovački lanac Metro povukao je iz prodaje smrznute pileće filee u pakiranju od 10 kilograma zbog utvrđene salmonele, priopćila je danas Hrvatska agencija za hranu.

"Subjekt u poslovanju s hranom METRO CASH & CARRY HRVATSKA tijekom provedbe samokontrola u objektu odobrenog broja 1392 obavio je uzorkovanje proizvoda Smrznuti pileći file prsiju klasa A, neto težina :10 kg, proizvođača RzZD Res-Drop sp.z.o.o. Konopnickej 18, 35-211 Rzeszów, Poljska, PL 18633901 WE. Dana 2. prosinca 2016. subjekt je zaprimio analitičko izvješće Centra za kontrolu namirnica o utvrđenoj prisutnosti Salmonella ser. Infantis. Sukladno vlastitim procedurama, predmetni subjekt povukao je i obavio opoziv proizvoda", kaže se u priopćenju.

Datum proizvodnje povučenog proizvoda je 30. rujna 2016., a zamrznut je istoga dana. Rok trajanja je godinu dana.

>> Povlače ih s tržišta: Salmonela pronađena i u pilećim prsima

>> Novi slučajevi: Salmonela pronađena na tržnicama u Županji i Zagrebu, čak i u prepeličjim jajima

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:54 02.12.2016.

što se nije veliko trgovišće dogovorilo sa svojim gazdom mostarom da će proglasiti salmonelu neopasnom i povuć inspekcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije