Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izuzetno opasno vrijeme

U kopnenom dijelu Hrvatske pada snijeg

snijeg
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/38
30.01.2015.
u 16:58

Meteoalarm je za danas zbog jakog i olujnog južnog i jugozapadnog vjetra ponegdje s orkanskim udarima izdao crveno upozorenje za srednju i južnu Dalmaciju

U kopnenom dijelu Hrvatske danas je počeo padati snijeg. Između ostalog, sniježi u Zagrebu, a prema podacima DHMZ-a od 14 sati snijeg je zabilježen i u Varaždinu i Pargu kod Čabra, dok je slaba susnježica zabilježena u Krapini. Gusti snijeg pao je i u Koprivnici.

Jako jugo stvara danas probleme u Dalmaciji. Pogodilo je šibensko područje te poplavilo manji dio rive u Šibeniku, a veliki valovi zadavali su probleme mještanima Brodarice pokraj Šibenika koji su pokušavali spasiti svoje brodice. Bilo je i lakše ozlijeđenih.

Jugo je stvaralo probleme i na splitskoj rivi , a zahvatilo je i riječko područje.

Meteoalarm zbog vjetra izdao crveno upozorenje

Podsjetimo, Meteoalarm je za danas zbog jakog i olujnog južnog i jugozapadnog vjetra ponegdje s orkanskim udarima izdao crveno upozorenje za srednju i južnu Dalmaciju.

Crveno upozorenje, prema objašnjenju na stranicama Meteoalarma, označava izuzetno opasno vrijeme.

"Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode moguće su na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život", navodi Meteoalarm.

Upozoravaju da će na dubrovačkom i splitskom području biti visokih valova te da je moguće plavljenje niske obale. Očekuje se da će srednja brzina vjetra biti veća od 65 kilometara na sat, a najjači udari veći i od 95 kilometara na sat.

Zbog obilne kiše za dubrovačko područje izdano je žuto upozorenje, a za splitsko, za koje prognoziraju izraženije pljuskove s grmljavinom, narančasto.

No, najave jakog juga nisu obeshrabrile šibenske male ribare. Oni nisu odustali od noćašnjeg ribolova, a trud im se, čini se, isplatio.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

(Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

>> Prognoza Zorana Vakule: Boli glava, boli duša...

Komentara 10

DU
Deleted user
11:41 30.01.2015.

Roden sam u Gradu-Dubrovniku ,prije mnogo...mnogo godina ali ovakve valove i vjetar jos nisam dozivio.Pljusak.meteo sto mjeri na Petki meteoroloske uvijete zabiljezio je jutros udare vjetra 21 m/s sto je tablica 9 oluja.

Avatar bok
bok
18:31 30.01.2015.

...prikladno za sijecanj.

BA
bakulušić
19:23 30.01.2015.

Gadno je vrijeme a vremena su opasna, pogotovu u državama u kojima su na vlasti komunistička djeca a lustracija nije napravljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije