Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaroliko društvo

Mesićevi ljubimci: Tajkuni, političari i generali u problemima

stipe
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
03.01.2014.
u 12:36

Bivši predsjednik javno se zalagao za pravnu državu, a ispod žita štitio sumnjive tipove

Nije nikakva tajna da je Stipe Mesić fasciniran Titom. Naročito je prigrlio poznatu Titovu izjavu da se “ne treba držati zakona kao pijan plota” koju je dodatno razvio i prilagodio demokratskom sustavu.

Sumnjive intervencije

Nitko se kao Mesić nije javno zalagao za “vladavinu prava”, a opet nitko kao on nije koristio moć kako bi relativizirao i vrlo često suspendirao vladavinu zakona. Mesiću nije bio problem nazvati predsjednika Vrhovnog suda i raspitivati se o tome kako stoji presuda Branimiru Glavašu, pitati direktora HPB-a Protegu je li odobrio kredit za tvornicu keramičkih pločica iz Orahovice te nagovarati vodeće ljude Podravke da sklope suradnju sa Srđanom Mladinićem, vlasnikom propalog SMS-a. Tko je mogao odbiti predsjednika koji je k tome redovno bio i najomiljeniji političar u istraživanjima javnog mnijenja? To više što se u kuloarima pričalo da je vječno nasmiješeni Mesić zapravo vrlo prijeke naravi te da ne oprašta neposlušnima. Nakon što je otišao u mirovinu, postaje razvidno da su njegove intervencije, blago rečeno, bile na rubu zakone te da je intervenirao za ljude vrlo sumnjiva integriteta. Prije nekoliko mjeseci uhićen je Nadan Vidošević kojeg je Mesić snažno podržavao na predsjedničkim izborima. (Čak je i Vidoševićeva supruga Ina izjavila da joj kao uzor za prvu damu služi samozatajna Milka Mesić, a ne otvorena Michelle Obama).

Prije nekoliko dana uhićen je i najdraži Mesićev tajkun Željko Žužić koji je financirao njegove kampanje. Umirovljeni predsjednik imao je bliske veze s još jednim, kako se to lijepo kaže, kontroverznim poduzetnikom. Riječ je o Hrvoju Petraču koji je završio na robiji zbog otmice maloljetnog sina generala Zagorca. Petrač je iz zatvora poslao šifriranu poruku u kojoj zbog neispunjenog obećanja o pomilovanju spominje Mesića pod kodnim imenom kaktus. Poduzetnik i plejboj Walter Wolf također se povezuje s Mesićem. Obojica su pod sumnjom finskih istražitelja da su povezani s uzimanjem mita za kupnju oklopnih vozila Patria. Slaven Letica prije nekoliko mjeseci prisjetio se da je Wolfa viđao s Mesićem za vrijeme teniskog turnira u Umagu. Neslavno je završio i zapovjednik Kopnene vojske general Kruljac, još jedan Mesićev ljubimac. Njemu se sudi da je nezakonito angažirao vojsku na gradnji cesta. Kruljac se brani da je sve zapovijedi dobivao od vrhovnog zapovjednika Mesića. Poznati Brođanin Ante Prkačin svojedobno je izjavio da je “Kruljca štitio sotona, bivši predsjednik Mesić, čiji je Kruljac bio miljenik”. Nije Kruljac jedini problematični general iza kojeg je stajao Mesić. Bivši šef vojne obavještajne službe Darko Grdić i njegov zamjenik Ognjen Preost osumnjičeni su da su novac tajne službe namijenjen za operacije podijelili među sobom. Zanimljivo je da se general Grdić oženio s kćeri brata Josipa Perkovića te da je i to utjecalo na njegov streloviti uspjeh.

Uplitanje u sudstvo

Kako se Mesić voli raspitivati o vrućim slučajevima na Vrhovnome sudu, nadamo se da neće i sada zvati predsjednika Hrvatina i raspitivati se o Perkoviću. Mesić se uplitao u sudsku i izvršnu vlast zahvaljujući velikom broju medijskih sljedbenika koji uopće nisu kritički promatrali njegov rad. Bilo je dovoljno da spomene antifašizam i ponovi sintagmu “neka institucije rade svoj posao” pa da ljevičarski mediji od njega stvore pravo božanstvo čije se postupke ne smije dovoditi u pitanje.

>> Istražili smo tko je čovjek čije ime svi znaju

Komentara 101

TE
TEZNO
12:50 03.01.2014.

Ovo je kriminalac broj 1 Stipo Mesic u Hrvatskoj vjerujte meni !!

TE
TEZNO
12:53 03.01.2014.

Ovaj covjek je Big kriminalac i danas se sve desava uz njegovo kumstvo!!

ĆA
ćaćaća
12:48 03.01.2014.

na čelu kolone lopina kojeg pravosuđe te udba i kos štite..zato je on onako opušten dok muljavi o svojim lopovlucima jer zna da mu nitko ništa neće..daleko smo mi od demokracije dok nam udba još vlada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije