navigacija Hrvatska 32
Prijava DORH-u

Menadžerske povlastice, a dnevno radi samo dva sata

Da ne lažem, imam vozilo na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom – kaže Goran Mikan iz Ukopa

Menadžerske povlastice, a dnevno radi samo dva sata

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Službeni automobil Ukopa neovlašteno vozi 24 sata na dan, i vikendom, a na poslu je samo dva sata dnevno. Gorivo plaća službenom karticom, a istodobno mu na račun sjeda i 165 kuna mjesečne naknade za prijevoz, iako svaki dan na posao dolazi i s njega odlazi službenim vozilom. Optužbe su to na račun Gorana Mikana, zamjenika direktora osječke gradske tvrtke Ukop, ujedno i člana Glavnog odbora SDP-a te potpredsjednika osječkog SDP-a, u kojem je desna ruka čelnici Biljani Borzan. Iznesene su u anonimnom pismu poslanom, među ostalim, i Državnom odvjetništvu. Mikanova je plaća, navodi se, oko 10.000 kuna na mjesec.

Obilazi kafiće

On nema menadžerski ugovor po kojemu bi mu bilo omogućeno korištenje službenog vozila i u privatne svrhe, dakle evidentno ga vozi nezakonito, čime svjesno i s nakanom nanosi štetu poduzeću i Gradu Osijeku, stoji u pismu.

Oštećena je, tvrdi se, i država, a sve je dokazivo, piše u prijavi, na snimkama sigurnosnih kamera, gdje se vidi da je na poslu oko dva sata na dan. Što radi tijekom ostalog radnog vremena i gdje je, zna cijeli grad Osijek, obilazi ugostiteljske objekte, tvrdi autor.

Zna to, piše nadalje, i njegov stranački kolega i direktor Ukopa Saša Ljubojević koji, pak, ima menadžerski ugovor, ali nije mu dopušteno da se u službenoj toyoti avensis vozi 24 sata na dan. Prozvani SDP-ovac, pak, ističe da automobil vozi po zakonu, a optužbe za nerad naziva glupostima.

Posebna odluka iz 2013.

– Da ne lažem, imam auto na raspolaganju 24 sata na dan. No, to mi je dopušteno posebnom odlukom, ne bih to činio da nije tako – započinje Mikan. Političke su smicalice, nastavlja, u pozadini cijele priče.

– Izrotirali smo neke upravitelje groblja. Prijavljuju me oni koji su radili ružne stvari pa su se uplašili – govori on.

U obranu svog zamjenika stao je i direktor Ljubojević.

Odrekao sam se službenog vozila u njegovu korist jer je upravo on zadužen za koordinaciju s gradskom upravom i drugim javnim poduzećima. Sve je po zakonu, a koristim ga i ja za službena putovanja – kaže, pak, direktor. Sve je, nastavlja, regulirano posebnom izjavom te odlukom iz srpnja 2013., kada su obojica došla na čelne pozicije Ukopa. 

>> Ante Todorić imenovan dopredsjednikom Uprave Agrokora

>> Uber je vjesnik ekonomije dijeljenja

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (23 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

103
Registracija
 • pajokola1 pajokola1

  12.01.2016 u 10:36h

  Klasičan primjer političkog uhljebljenja, kakve to visoke škole ima ovaj lik da bi obavljao posao zamjenika direktora i po kojim kriterijima je došao na to radno mjesto, a povlastice su si sami propisali kako bi sve bilo po zakonu,lakrdija,nažalost tako to funkcionira u gradskim i državni poduzećima zavisno o opciji koja dobije vlast, politčki podobni kadrovi se smještaju na rukovodeće pozicije ,a u nadzorne odbore i na razno razna savjetnička i pomoćnička mjesta se smješta "svoj" kadar uz velike plaće i naknade ,uz još mali niz povlastica a sve si sami određuju šta i koliko će plaću imati ,aute i telefone i slične stvari,i onda kažu pa sve je po pravilniku,postoji odluka,ha ha ,a di su državne agencije,itd...a ti narode šljakaj za minimalac i putuj u Irsku.
  64 97% 2
 • campa campa

  12.01.2016 u 10:36h

  Ima li u Hrvatskoj nešto nezakonito.Prvo večina u gradskim tjelima izglasa zakone po želji pojedinaca kako se nebi kršio zakon a onda nastaje orgijanje pojedinaca.Netko ga je prijavio za nerad.Pa valjda čovjek skuplja podatke i pravi statistiku o kandidatima za umiranje.Prijavu su svakako podnjeli neprijateljski elementi čiji je cilj potkapanje poretka te nesmetano funkcioniranje partijskih radiša koji i kad spavaju rade za dobrobit zajednice.Sve se svodi na ozakonjeni kriminal.
  46 94% 3
 • bosanac1951

  12.01.2016 u 10:30h

  O Bože zar i toga ima. Nadam se da će nova vlast ukinuti takove bezobrazne povlastice. Sva ta paprika ide iz džepa nas poreznih obveznika....Nemožeš mu ništa jer je sve prema zakonu. Žalosno.....
  44 80% 11
 • aabbcc aabbcc

  14.01.2016 u 10:16h

  Kakva Visoka skola ?, pa svugdje u svijetu za ove poslove je dovoljno imati OS., prometnu dozvolu i malo iskustva.
  0 0% 0
 • Objektivno... Objektivno...

  14.01.2016 u 07:45h

  Za mene je Gogi i dalje fenomen na korak do osječke hedonističke legende. Za njega nitko pa ni DORH ne može sa sigurnošću utvrditi jel on više "lapi" kad je SDP u oporbi ili na vlasti. Ja bih rekao podjednako. Što onda znači da između vlasti i oporbe nema nikakve razlike. Gogi sigurno neće dobiti muskufiber od posla osim možda teniskog lakta. Gogi, nakon ove presude Europskog suda iz Strassbourga jedino malo pripazi na službeni mobitel da te direktor ne uvati kako se dopisuješ sa Novakom Đokovićem ili Rogerom Federerom. A valjda neće kad ni direktorov tata kao "direktor suda" nije gledao u službeni mobitel svome sucu koji se dopisivao sa svojom službenom ljubavnicom. Drž' se Gogi i zavrni crni radler kad slučajno službeno naletiš u Tricu da vidiš jel ima šta za ukopati
  0 0% 0
 • think pink

  13.01.2016 u 19:22h

  pa dva sata dnevno i nije tako malo... postoje kod nas čitave agencije čudnih naziva koje rade jedna dan tjedno ili mjesečno... a plaće su po 12-15.ooo kn.
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare