Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADMETANJE U 4 KATEGORIJE

Međunarodno natjecanja u poznavanju svete knjige Islama

Kur'an
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
29.09.2016.
u 21:29

60 učača Kur'ana iz cijelog svijeta nadmetat će se u poznavanju svete knjige

Točnost, ispravan izgovor i melodičnost recitiranja tri su osnovna kriterija koja će se ocijenjivati kod 60 učača Kur’ana iz cijelog svijeta koji će se danas i sutra nadmetati u poznavanju svete knjige Islama na 23. Međunarodnom natjecanju koje se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Natjecatelji su pristigli iz 30 zemalja, od Alžira, Katara, Libije i Maroka do Nizozemske, Francuske, Belgije i domaćina Hrvatske.

Natjecatelji će se nadmetati u u 4 kategorije i to u govorenju cijelog Kur’ana (natjecanje hafiza), govorenju 15 džuzeva (20 strana Kur'ana), recitiranju 5 džuzeva
(početnici)  i govorenju tilawetu – melodičnom učenju Kur’ana (do 30 godina starosti). Pobjednici će se saznati u subotu iza 18 sati.

>> Burka nije u temelju islama

>> Splitski imam ef. Hadžić: Islamska zajednica u RH predstavlja branu od pojave ekstremizama

Komentara 2

LA
Lavica7
07:13 30.09.2016.

Nastupa li i Hasanbegovic?!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:33 30.09.2016.

Hasanbegovic ce dijeliti nagrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije