Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 21. do 24. listopada

Međunarodni kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Opatija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
21.10.2014.
u 13:51

Tijekom četverodnevnog trajanja kongresa, međunarodni znanstvenici iz 16 zemalja upoznat će se s najnovijim dostignućima na području prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma

U organizaciji Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 21. do 24. listopada u Opatiji se održava VIII. međunarodni kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.

Suorganizatori  su  EFFoST-a  (European  Federation  of  Food  Science  and Technology) i IUFoST-a (International Union of Food Science and Technology) te  Hrvatska  akademija  tehničkih znanosti. Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom   predsjednika   Ive   Josipovića,  Ministarstva  znanosti obrazovanja  i  sporta,  Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravlja, Ministarstva  gospodarstva,  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva  gospodarstva,  Ministarstva  poduzetništva  i obrta, Hrvatske gospodarske komore i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Tijekom  četverodnevnog  trajanja  kongresa,  međunarodni znanstvenici iz 16 zemalja  upoznat  će  se  s najnovijim dostignućima na području prehrambene tehnologije,   biotehnologije  i  nutricionizma,  a  namjera  je  i  jačati poveznice   između   znanstvenika  i  gospodarstvenika  te  stečena  znanja primijeniti  u  prehrambenoj industriji, koja je u Hrvatskoj značajan segment gospodarskog razvoja. Cilj je unaprijediti postojeće tehnologije, razvijati nove   i   autohtone  proizvode,   poticati   ruralni  razvoj,  obiteljska gospodarstava.  Kongres iz godine u godinu okuplja sve veći broj stručnjaka iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma, a prvi sastanak  Prehrambenih  tehnologa,  biotehnologa i nutricionista Hrvatske – Simpozij o društvenoj prehrani održan je u Zagrebu davne 1977. godine.

>> Ne treba se bojati mesa i jaja, gore su krafne i hrenovke u tijestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije