Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na presudu

Mediji u Srbiji: Skandalozna odluka, Oluje kao da nije ni bilo

blic
Foto: B92
16.11.2012.
u 10:05

B92 u tekstu "Gotovina i Markač oslobođeni svega" javlja da je nakon vijesti iz Haaga u Hrvatskoj zavladala prava histerija

Mediji u Srbiji prenijeli su vijest o oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tako Blic u tekstu pod naslovom "Skandalozna odluka: Gotovina i Markač slobodni, Oluje kao da nije bilo" navodi da je žalbeno vijeće Haškog tribunala poništilo odluku Raspravnog vijeća o postojanju udruženog zločinačkog pothvata te kako smatra i da generali Gotovina i Markač nisu bili članovi udruženog zločinačkog pothvata.

Dodali su i kako Vijeće smatra da se odlazak civila tijekom artiljerijskih napada ne može okarakterizirati kao deportacija.

B92 pak u tekstu "Gotovina i Markač oslobođeni svega" javlja da je nakon vijesti iz Haaga u Hrvatskoj zavladala prava histerija.

"Skandal u Haagu: Gotovina i Markač slobodni ljudi", bombastičan je pak naslov Kurirova izvještaja u kojem se spominje da je i u rodnom mjestu Ante Gotovine Pakoštanima zavladala velika radost i prava euforija na ulicama.

– U agresiji hrvatskih oružanih snaga na sjevernu Dalmaciju, Liku, Kordun i Baniju, koja je nazvana "Oluja", sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano je oko 230.000 krajiških Srba. Na tom prostoru živjelo je oko 230.000 krajiških Srba, od kojih su oko 30.000 bili vojnici, a na njih je krenulo 138.500 pripadnika Hrvatske vojske, MUP-a i HVO-a. Prema evidenciji "Veritasa", u operaciji i poslije nje poginulo je i nestalo 1.922 Srba, od kojih su 62 posto bili civili, a oko polovine je bilo starije od 60 godina – navele su uz navode o "šokantnoj presudi" u svome izvještaju banjalučke Nezavisne novine.

>>POBJEDA ISTINE! Haaški sud oslobodio Gotovinu i Markača!!

Sve o presudi generalima čitajte i u našem specijalu

Komentara 97

Avatar lastan
lastan
10:11 16.11.2012.

Neka pati koga smeta

GA
gafe
10:11 16.11.2012.

Dragi Srbi komsije, Oluja jest bila i to je nas ponos! Zauvijek!!!!!

OB
-obrisani-
10:02 17.11.2012.

Maximir je napisao/la: Da su srbi prihvatili kulturnu autonomiju rata nebi ni bilo. Mogli su imati miran suživot. Šta su oni zaboravili balvane, traktore, horde četnika, JNA, blokadu Hrvatske, podjele, napade na Karlovac, Vukovar, Šibenik...Razumije se da su akcije hrvatskee vojske bile potpuno legitimne, protiv četničke paravojske? Nije mi jasan stav Beograda... ------------------------- Da nisu izbačeni iz vašeg ustava,da nije bilo koketiranje sa ustaškom emigracijom,da nije bilo konzervi sa "čistim hrvatskim zrakom",da nije bilo mitinga sa "zemljom na opancima",i sl, srbi bi branili hrvatsku domovinu i od srbije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije