Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.10.2014. u 09:02

Kada su J. Kosor klicali ispred stana “ostavka”, to je bilo kul. Kad isto kliču Matiću, onda je to puč

Zoran Milanović nema sreće sa svojim ministrima. Već ih je pola promijenio, ali svako malo neki drugi zasluži micanje iz tima. Poput Predraga Matića, ministra branitelja. On je u istom intervjuu u Večernjem listu prvo iskazao žalost zbog smrti gospođe Nevenke Topalušić, a onda u idućem odgovoru "pribio" njezine kolege koji prosvjeduju na platou ispred Ministarstva i prozvao ih "militantnom skupinom".

Čudna je ta izjava jer gđa Nevenka je, sve do trenutka smrti, dakle, prema Matiću bila dio te "militantne skupine". Pa je svejedno žali. Dobra mu je ta o militantima. U kolicima. Malo se i on, valjda, nezgrapno izrazio u panici od događaja u kojima je reagirao kao političar kojemu je ugrožena fotelja. No nije se zbilo ništa neobično. Zanemarimo li uvijek iste politikantske teze o "pravim organizatorima", dovoljno se podsjetiti kako je prije tri i pol godine prošla premijerka Jadranka Kosor, kada su joj tjednima, i to ispred stana, prosvjedovale stotine i vikale, kao sada Matiću: "Ostavka, ostavka". No tada je to bilo kul. Matićeva iduća izjava već je skandalozna. Ona da ćemo "biti prva zemlja koja neće istupiti iz EU nego će biti izbačena. Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU, u diplomatskom zboru...", kaže. Sablazan, dakle, i ovdje izaziva Matić. Kakvo izbacivanje, baš ih briga, pa na spomenutim prosvjedima iz ožujka 2011. prosvjednici su spalili i zastavu EU. I opet smo primljeni.

Matić je bio simpatičan dok je još kao volonter radio kao savjetnik u Uredu predsjednika RH Ive Josipovića. I kada je, a doimao se iskreno, izazvao poštovanje zbog odluke da sam sebi smanji invalidninu za 1100 kuna. Tada je izjavio "ljetos sam osjetio da više nema osnove za moju invalidnost pa sam smatrao da je pošteno da to i prijavim. Naravno, riječ je o PTSP-u, a ja sam uvidio da sam po toj osnovi ozdravio i da mi ne treba invalidnina". Sukladno zakonu, najprije je obavio liječnički pregled i potom izišao pred povjerenstvo koje je potvrdilo da postoje opravdani razlozi pa otad Matić više nije bio 80 nego 50-postotni ratni vojni invalid. To mu i danas priznaju branitelji, pa i oni "militanti u kolicima", kad kažu: "Predraže, siđi tu među nas, a ministar više nisi". Nisam stručnjak za PTSP, ali naši liječnici jesu. Većina njih, premda priznaju da ima žestokih neslaganja, kaže da je u liječenju PTSP-a dokazano da se može znatno ublažiti simptome bolesti, no da potpunog izlječenja nema jer se uzrok ne može ukloniti. Bolest se može ublažavati medicinski, ali još je važnije kakav je stav društva prema PTSP-ovcima.

Matić je imao sreću jer se našao u radnoj sredini, osjetio se važnim i potrebnim i to je, treba mu vjerovati, odagnalo simptome njegova PTSP-a. No, upozoravaju liječnici, upravo ovakve stresne situacije u kojima se sada ministar nalazi ne mogu blagotvorno djelovati. On je, prema liječnicima, već bio dokazao da na stres emotivno reagira, a ovo mu je novi. Problem je, kaže jedan od eksperata, "zapravo u tomu da je Matić imao dijagnozu da nije radno sposoban. I točka". Kada je njemu povjerenstvo, prilikom formiranja Milanovićeve vlade, izbrisalo dijagnozu kako bi se mogao zaposliti u Vladi RH, to ipak nije bio junački čin nego nepotreban. U stvari, Matić nije kriv, nego oni koji nisu shvatili da je on godinama imao dijagnozu. I zato Matića njegovi "militanti u kolicima" razumiju. I treba im vjerovati kad kažu: "Predraže, bolje se ti nama pridruži". 

>> Prijete mi: 'Pazi da ti ne dođemo pred kuću'

Komentara 91

VE
verakruz
09:19 26.10.2014.

Militanti iz SDP-a su uvijek imali posebne "aršine"... Jedne za "svoje", a druge za "fašiste"... Pa nije narod lud, narod vidi koliko im je vlast - slast i kojim su se sve metodama spremni boriti da unište Hrvatsku do kraja... Jer svaki dan ove Vlade na vlasti je korak unatrag za Hrvatsku. Idućoj će Vladi trebati čitav mandat da pokuša sanirati sve štete ove vlade... I ne samo gospodarske, nego i materijalne, etičke, moralne, vanjskopolitičke, unutarnjopolitičke i svake druge.

AP
apolon
09:37 26.10.2014.

Naravno da sdp-ovci imaju i njeguju svojevrstan "poseban tretman" prema "ostatku" društva, to zorno dokazuje slijedeća činjenica,u vremena kada se (opravdano) kritiziralo HDZ -ovce to je njima djelovao kao prigodan dar, sada pak, kada kritizirate SDP-ovce (vrh) za cjelokupne katastrofalnee (vrh) za cjelokupne katastrofalne rezultate ne žele proleterski sinovi niti čuti kritičke opaske...posve su se razišli sa zdravim razumom ...za sve im je krivac isključivo- HDZ!?

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
09:41 26.10.2014.

Kako vole fotelje, kartonom ih gađali dabogda. Sve će napraviti za fotelje, iritirati ljude, iritirati i vrijeđati invalide, lagati, muljati, glumiti patnike, pustiti ljude u kolicima da se danima smrzavaju... To je čisti deficit duše, duboko u sebi osjećaju da su nule od ljudi i nakupine masti i proteina i da im nasušno trebaju fotelje da bi uopće egzistirali kao humane jedinke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije