Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti dan prosvjeda

Matić ušao na glavni ulaz, branitelji mu pjevali 'Oj, hrvatska mati'

Predrag Matić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/12
24.10.2014.
u 15:00

Iako je prethodnih dana u zgradu Ministarstva ulazio na sporedni ulaz, ministar Matić danas se pojavio pred braniteljima i u zgradu ušao na glavna vrata

Ratni vojni invalidi jutros su ušli u peti dan prosvjeda pred zgradom Ministarstva branitelja u Zagrebu. Odlučni su u namjeri da ministar Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ te pomoćnik Bojan Glavašević podnesu ostavke.

Iako je prethodnih dana u zgradu Ministarstva ulazio na sporedni ulaz, ministar Matić danas se pojavio pred braniteljima i u zgradu ušao na glavna vrata. Kako javlja HRT, osiguravali su ga policajci, a prosvjednici su mu pjevali pjesmu ''Oj, hrvatska mati''.

Na gradskom groblju u Vrbovcu danas će u 14 sati biti pokopana hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić koja je preminula na prosvjedu ispred zgrade Ministarstva branitelja. Branitelji će autobusima u 11.30 sati ispred Ministarstva branitelja krenuti na posljednji ispraćaj Nevenke Topalušić, piše Braniteljski.hr.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida I. skupine, rekao je da su branitelji danas dobili poziv da dođu u Ured predsjednika.

– S obzirom na to da smo mi jučer javno, preko medija, pozvali sve nadležne na okrugli stol koji će se održati u utorak u šatoru ispred Ministarstva branitelja, naš poziv je upućen prije toga, predsjednik Republike reagirao je tek nakon našeg poziva, pa očekujemo njegov dolazak u šator – rekao je Glogoški za portal Braniteljski.hr.

 

Branitelji okupljeni ispred Ministarstva uputili su poziv svim mladim osobama, građanima Zagreba, a pogotovo studentima, da dođu danas u 18 sati ispred Ministarstva zapaliti svijeću za preminulu Nevenku Topalušić, ali i za sve one koji su umrli u Domovinskom ratu ili zbog zdravstvenih komplikacija nakon Domovinskog rata. Ovim činom branitelji se nadaju da će i mladi nakratko stati uz njih te odati počast osobi koja se borila za njih i uspjela izboriti za neovisnu Republiku Hrvatsku, objavio je Braniteljski.hr.

Ovaj portal također piše kako ljudi od jutra braniteljima donose hranu. Tako su zagrebački bogoslovi branitelje jutros iznenadili sa 30 paketa svježih peciva, Invalidski odbojkaški klub "Zagreb" također je posjetio okupljene, a u Zagreb su došli i Dubrovčani, donijevši čak 3000 kilograma mandarina.

>>Ni smrt heroine nije ujedinila sukobljene ispred Ministarstva

>>Branitelji: Matiću, odlazite! Ministar: Skupite potpise!

Komentara 112

SV
sveznamdrugi
10:12 24.10.2014.

Matić je ministar branitelja od kojih ga čuva policija a Milanović predsjednik Vlade koji bježi po svijetu i iz Londona šalje poruke građanima. Dobra vijest je da neće dugo, čini mi se da će i parlamentarni izbori jako brzo

GO
Gomila
09:20 24.10.2014.

Matic bio lazni branitelj i lazni penzijoner remetinac za tebe siguran

AY
ayala
09:25 24.10.2014.

ako ima ptsp nemoze biti ministar. hocemo smjenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije