Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijede 2,4 mil. kn

Matić uručio aute Mili Dedakoviću Jastrebu i još desetorici ratnih invalida

Predrag Matić,dodjela auta
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
30.07.2014.
u 15:59

Iz ministarstva branitelja napominju da u 2014. godini dodjeljuju ukupno 16 vozila, ukupne vrijednosti 2.436.615,84 kune

Ministar branitelja Predrag Matić uručio je danas ključeve osobnih automobila Mili Dedakoviću Jastrebu i još desetorici pripadnika hrvatskih ratnih vojnih invalida 100% I. skupine.

Automobili su dodijeljeni u prostorijama autokuće P.S.C. Zagreb d.o.o., a svojim tehničkim karakteristikama u potpunosti odgovaraju potrebama najtežih stradalnika Domovinskog rata. Iz ministarstva branitelja napominju da u 2014. godini dodjeljuju ukupno 16 vozila, ukupne vrijednosti 2.436.615,84 kune.

Od predviđenih 16 osobnih vozila, dva su vozila s prilagodbom te je u jedno vozilo koje je dodijeljeno 2010. godine također ugrađena prilagodba.

- Treba istaknuti da se u Hrvatskoj sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida 100% I. skupine, odnosno najtežim oštećenjem organizma, nalaze 333 hrvatska branitelja, a da Ministarstvo branitelja provodi niz mjera i aktivnosti kojima se nastoji utjecati na poboljšanje uvjeta života svih pripadnika ove kategorije stradalnika Domovinskog rata. Najteži ratni vojni invalidi svugdje u svijetu pa tako i u Hrvatskoj izrazito su ranjiva skupina s nizom ozbiljnih i trajnih zdravstvenih i psihosocijalnih tegoba, u tom smislu Ministarstvo branitelja pripadnicima HRVI 100% I. skupine sufinancira ortopedska pomagala, osigurava privremeni smještaj za vrijeme trajanja liječenja van mjesta stanovanja te kroz Projekt rješavanja pristupačnosti osoba s invaliditetom doprinosi uklanjanju prepreka u kretanju najtežih invalida, ali i provodi niz drugih aktivnosti kojima se nastoji doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida - piše u priopćenju.

>>'Ranjen sam u ratu, prije 10 godina imao sam infarkt, a ova poplava će me dotući'

Komentara 9

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:05 30.07.2014.

Naš glavni problem je u tome što nas je bilo malo kad je grmilo. I baš zato jer nas je bilo malo, jer je od tih malo njih dosta poginulo u ratu a nakon rata se ubilo, moguće je da nam se događa upravo ovo. Da bjedni dezerteri sebi djele poklone našim novcem dok mi PRAVI branitelji i invalidi umiremo u najtežim mukama, i još nas se smatra budalama jer nas se zabilo na marginu. A sve zato što nas je bilo malo, jako malo, jako jako malo. Žao mi je ovih 10 pravih invalida koji služe kao kulisa dok se ovi dezerteri i kukavice razbacuju našim novcem. A što će kad drugačije ne mogu do svojih prava, jednostavno smo osuđeni da ako mislimo dobiti bilo što moramo ili glumiti kulise raznim dezerterima i veleizdajnicima, ili možemo biti poput mene, ljudi koji nikad neće pristati glumiti kulisu tim dezerterima koji glume branitelje, ali onda će proći ovako kao i ja, neće dobiti ništa...

VA
varazdinac67
17:43 30.07.2014.

Ostalim invalidima se smanjile mirovin dest posto da bi se obima kupili auti da bi se matic mogo slikat,od zi 333 stopostotnih valjda deset posto je pravih,ostali su politicki poslusnici,neka matic veli od kud njemu tolka odlicja,on j ministar proziv branitelja

LI
list68
18:16 30.07.2014.

Ne dajmo se "preveslati", poćelo je "dodvoravanje" pred izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije