Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ironični ministar

Matić: U podrumu ministarstva čekaju srpski specijalci naoružani do zuba

Matić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.01.2015.
u 16:47

Ministar je rekao kako tijekom trajanja prosvjeda branitelji imaju struju koju dobivaju od Ministarstva kao i sanitarni čvor

Nakon što je HDZ-ov Josip Đakić, predsjednik Odbora za ratne veterane, novinarima u Saboru izjavio da ima informaciju da je interventna policija već krenula u Savsku kako bi prekinula prosvjed, reagirao je ministar branitelja Predrag Matić.

– Vi znate da sam ja ironičan i jedino što mogu potvrditi jest da je u podrumu Ministarstva branitelja smješteno 100 do 200 specijalaca srpske nacionalnosti naoružanih do zuba. Dečki bi išli kući, ali držimo ih zbog prosvjeda – kazao je.

Ministar je rekao kako tijekom trajanja prosvjeda branitelji imaju struju koju dobivaju od Ministarstva, kao i sanitarni čvor.

– Ja ne planiram nikakve nasilne metode. Što se mene tiče, mogu i dalje prosvjedovati. Ja im od prvog dana nudim da sjednemo za stol i nudit ću, a kad ne budem na ovoj funkciji, nećemo se više ni družiti. Dečki koji prosvjeduju imaju mirovine od 5000 do 30.000 kuna. Tamo nema nijednog koji nije stambeno zbrinut i nijednog koji nema invalidninu. Od prvog dana govorim da, ako bi netko trebao prosvjedovati, to bi trebalo biti 30.000 nezaposlenih hrvatskih branitelja, ali takvih dolje nema – kazao je Matić.

Podsjetimo, među braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj pred resornim ministarstvom proširila se priča da će ih policija noćas, dakle u noći s petka na subotu, deložirati iz šatora.

>> Đakić: Interventna policija već je krenula prema šatoru, Policija: Nećemo ništa poduzimati

Komentara 311

KR
krka
16:50 30.01.2015.

karikatura premijer, karikature ministri! definitivno najgora vlast u državi od 1990.te

VA
VADEMECUM
16:55 30.01.2015.

Čovjek je stvarno bolestan. Ti si PTSP dobio jer je nastala Hrvatska država, a ne zbog boravka u logor. Netko mu mora pomoći. Nek ga Milanović smjeni da ne radi klauna od sebe. On benzinom gasi vatru.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:52 30.01.2015.

Šta nama kaže "vic maher" kada će se realizirati PLAN 21 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije