Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi branitelja

Matić o ostavci: Ionako nisam previše oduševljen što sam ministar

Predrag Matić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
22.10.2014.
u 20:40

Potvrdio je da mu je premijer Zoran Milanović dao potporu i rekao da "nema nikakvog razloga" da ga mijenja.

Ministar branitelja Predrag Matić u središnjim informativnim emisijama RTL-a i Nove TV govorio je o prosvjedima branitelja ispred zgrade njegova ministarstva.

Pozvao je prosvjednike na razgovor u ministarstvo, a tvrdi da zbog svoje sigurnosti neće s njima razgovarati ispred zgrade.

Doći će među prosvjednike kad mu zajamče sigurnost

- Ništa se ne rješava na ulici, Ministarstvo branitelja je institucija njihova, kao i moja. Ja sam tamo trenutno na toj funkciji, netko će od njih možda biti sutra. Za svaki razgovor mjesto je tamo, pozvani su, poziv je otvoren. Oni su pred ministarstvom, mogu doći kad god hoće, a ja ću doći među njih kada mi zajamče sigurnost - rekao je Matić u RTL-u Danas te je dodao da ne stoje zahtjevi za njegovom smjenom u definiciji "sustavna nebriga o hrvatskim braniteljima", a naglasio je i da se branitelji nisu dobro pripremili za prosvjed.

Ponovio je da njegov pomoćnik Bojan Glavašević nije pogriješio svojom izjavom u Vukovaru. - Ono što je on rekao, nije pogriješio i ja stojim iza toga. Postavio je, kao mladi čovjek, retoričko pitanje, sociološkog karaktera, na koje treba netko odgovoriti - kazao je Matić i potvrdio da će i ove godine biti u vukovarskoj Koloni sjećanja.

Matić tvrdi da HDZ već 20 godina manipulira prosvjednicima

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Matić je kazao da mu je žao zbog smrti prosvjednice i hrvatskog ratnog vojnog invalida Nevenke Topalušić. Kazao je da ne razumije zahtjeve prosvjednika. - Oni imaju zahtjeve koje ja i treći dan, moram priznati, ne razumijem, osim što traže moju smjenu. Ali smjena ne rješava nikakve probleme, što se mene tiče osobno – ja ionako nisam previše niti oduševljen da budem ministar, pogotovo s ljudima koji ne žele razgovarati, ne žele dijalog - kazao je Matić te dodao da radi "nešto što mislim da dobro znam i da radim to dobro, i uistinu u ove tri godine dajem sve od sebe, dao sam maksimum svoga znanja, umijeća i vremena".

Potvrdio je da mu je premijer Zoran Milanović dao potporu i rekao da "nema nikakvog razloga" da ga mijenja. Ministar smatra da HDZ već 20 godina manipulira braniteljima. 

>>Udovica o Matiću: Mi smo se borili i po logorima bili, a on nas je cinkao

>>Burna sjednica Odbora za ratne veterane. Matić: Nikakva prava branitelja nisu rezana

>>Dvjestotinjak branitelja i udovica u Rijeci dalo podršku prosvjedu u Zagrebu

>>Hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula tijekom prosvjeda

Komentara 63

PL
Placid
20:55 22.10.2014.

Ostavka Matiću. Ostavka Glavaševiću. O-S-T-A-V-K-A

US
U sridu
20:49 22.10.2014.

Nije rijec o pravima branitelja,radi se tome sto sdp zeli cetnicima dati status branitelja,strasno i nezamislivo,sto su u stanju uciniti da srozaju Hrvatsku do kraja,tu se lome koplja,mislim da se narod mora pokrenuti.

Avatar possibilis
possibilis
20:47 22.10.2014.

2 stvari smo saznali: trudit ce se da ga ne smjene oni koje navodno zastupa a mandat daje na raspolaganje onom tko ga je postavio (a taj potonji izgleda provodi SANU2 do zadnjeg detalja).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije