Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'manipuliraju braniteljima'

Matić: Moju ostavku traži skupina vječno jednih te istih 20-ak ljudi

Predrag Matić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
21.10.2014.
u 14:10

– Oni nisu iznijeli ni jedan konkretan razlog zašto traže moju smjenu. Nisu me oni postavili, neće me oni ni smijeniti – poručio je Matić prosvjednicima

Ministar branitelja Predrag Matić reagirao je danas na prozivke nekih braniteljskih udruga koje drugi dan prosvjeduju pred Ministarstvom tražeći njegovu smjenu.

– Moju ostavku traži jedna skupina branitelja, predstavnika udruga, vječno jednih te istih dvadesetak ljudi koji uspijevaju još jednom izmanipulirati veću skupinu hrvatskih branitelja. Meni je žao da se među njima nalaze, među ostalima, i stopostotni invalidi kojima je teško po ovom vremenu biti ondje. Međutim, oni nisu iznijeli ni jedan konkretan razlog zašto traže moju smjenu. Oni me nisu postavili pa me oni neće ni smijeniti – poručio im je Matić iz Like. Istaknuo je, otkad je on na čelu Ministarstva branitelja, da ničija prava nisu umanjivana ni ukidana.

– Posebno začuđuje što se tamo nalaze hrvatski ratni vojni invalidi čija prava nisu dirana niti će biti, to im ja jamčim. Onaj koji ih je tamo doveo bio je na sastanku sa mnom. Sastanak je bio korektan, osim u onom dijelu u kojem se od mene tražilo da potpišem nešto što će me strpati u zatvor. Ja to ne želim. Tražili su da potpišem nešto što je vezano uz hrvatske ratne vojne invalide i Hrvatsko vijeće obrane, na što ja ne mogu pristati i neću pristati. Ja ću pomoći i naći će dobro rješenje, ali mora biti u skladu sa zakonima jer drukčije ne može. Na pritisak su oni navikli s nekim prijašnjim ministrima, sa mnom to neće proći. Ako ovaj mirni prosvjed, koji podržavam, prijeđe u nešto agresivnije, tada ću i ja morati potražiti zaštitu institucija pravne države, poručio je Matić koji ih poziva, ako ga hoće smijeniti, neka skupe potpise za referendum.

– Imam za njih prijedlog s obzirom na modu koja je aktualna u Hrvatskoj da se o svemu raspisuju referendumi. Želim istaknuti da čelnici udruga koji se nalaze na prosvjedu tvrde da otprilike imaju 50, 100, pa do 300 tisuća članova. Ja im predlažem da se povuku s okupljanja ispred Ministarstva, da odu u svoje udruge, organiziraju pultove i prikupe potpise. Svi znaju da postoji 500 tisuća hrvatskih branitelja. Kada budu skupili 250 tisuća potpisa, to će značiti da mene hrvatski branitelji više ne podržavaju i ja ću vrlo rado dati ostavku. Neka aktiviraju neke poznate referendumske ikone, neka im pomognu ispred trgovina, crkve, postaja... Kada skupe 250 tisuća potpisa, ja ću dati ostavku. Mislim da je to vrlo fer, da ne moraju sjediti ispred Ministarstva. Oni znaju da na takav način neće dobiti moju ostavku jer za to nema nijednog razloga – kazao je.

>>Branitelji izviždali Glavaševića: 'Sramiš li se?', odgovorio im: 'Nemam čega!'

>>Matić: Neću smijeniti Bojana Glavaševića

Komentara 51

KN
knezica
14:25 21.10.2014.

Crve jedan... Tko si ti da dijeliš lekcije . Iskupilo se danas već tisuću branitelja, a to je tek početak. Pripazi koga vrijeđaš, tvoje mjesto treba biti ponos branitelja, a ti si jedan običan izrod. Nema branitelja koji te može smisliti, barem ga ja nisam srela.

DU
Deleted user
14:23 21.10.2014.

Da imaš imalo morala Matiću - nitko ne bi trebao tražiti tvoju ostavku. Sam bi otišao. Ali kako rekoh - da imaš imalo morala, časti i poštenja.

LI
Livi
14:23 21.10.2014.

Iskoristite ovu priliku, dragi branitelji! Vi jedini imato moralno pravo pozvati ljude na referendum ne samo da se smijeni ovaj "izlijeceni od PTPS-a nego da se smijeni i citava vlada. Nek vam pitanje jednostavno glasi: "Jeste li za to da citava Vlada odmah podnese ostavku". Zelim vam puno uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije