Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objasnio smanjenje PDV-a

Matematičar Toni Milun: 'Političari, koristite naše usluge da se manje obrukate pred kamerama'

milun
Foto: Youtube Screenshot
1/2
08.10.2015.
u 17:45

Milun objašnjava što će se dogoditi s onim udjelom u proračunu koji se dobije od PDV-a ukoliko se stopa PDV-a smanji s 25% na 23%.

Profesor matematike Toni Milun objavio je video u kojem objašnjava do čega će dovesti smanjenje PDV-a s 25 na 23 posto.

 - Što će se dogoditi s onim udjelom u proračunu koji se dobije od PDV-a ukoliko se stopa PDV-a smanji s 25% na 23%. Hoće li se taj iznos smanjiti za dva posto? Odgovor je ne. PDV se smanjuje za dva postotna boda, ali onaj dio proračuna koji se dobiva iz PDV-a će se umanjiti za 8%. Odakle osam, pita se Milun te objašnjenje nudi objašnjenje na primjeru sto kuna.

 - Imam poruku za političare. Svakako preporučujem korištenje usluga nas matematičara prilikom vaših proračuna. Prvo da biste neke stvari preciznije izračunali, a drugo da manje obrukate pred kamerama, zaključuje Milun.

>> Profesor Toni Milun o situaciji u prosvjeti: 'Sami smo dozvolili da budemo ovako podcijenjeni'

Komentara 21

Avatar ČEPlN
ČEPlN
18:09 08.10.2015.

doktur ekonomije grčić ,, ajde recite kako je došao do diplome

DE
demokršćanin
17:56 08.10.2015.

Kad bi i zatražili pomoć matematičara,pitanje je da li bi mogli zapamtiti ono što bi ih naučili.

DU
Deleted user
18:08 08.10.2015.

Rekle bi kumice na tržnici: Dajte, najte! - odnosno što još moramo plaćati matematičare jer nam profesori Ek. faksa (s doktoratom znanosti!) ne znaju postotni račun!? Pa nije to izračun putanje satelita nego - ne znaš, sjedi 1 - u OŠ. Umjesto da se sruči gnjev na likove iz esdipija koji već 10-ak kvartala zavili sve gospodarske pokazatelje RH u crvene brojke i koji nemaju pojma, komitetlije, sada neki istupi da se njima baca konopac dok tonu u moru vlastitog neznanja. Ajmo malo životno - isti taj lik koji se teško obrukao, baš tako jer to srpsko hrv. vlada (pukla bruka, kako glasi srpski izraz) je imao svoje prste u Credo aferi gdje je išla znana shema da položiš sredstva općine ili ustanove u tu "pojata" banku, a zauzvrat dobivaš privatni kredit koji ima hipoteku na septičku jamu, odeš s novcima u auto salon i kupiš Audija ili terenca. I propadoše baš na taj način sredstva Ek. faksa i nikakve afere u novinama nije bilo kad je blokirana Credo u svezi našeg vrlog račundžije!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije