Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASKIRANE POVORKE

Maškare okupirale Hrvatsku: Evo najboljih iz Samobora, Šibenika, Siska, Rijeke, Gorice...

maškare
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/32
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.02.2017.
u 16:30

U subotu su gradskim ulicama i korzima vladale dječje karnevalske povorke

Službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika započelo je predajom ključeva i proglašenjem Slobodne fašničke republike. Krešo Beljak gradonačelnik Grada Samobora predao je ključeve Samobora princu Fašniku.

Subotnji program 191. Samoborskog fašnika započeo je u 10 sati ujutro, nastupima Dječjih gostujućih grupa, koje su na Trgu Fašničkih velikana održale svoje glazbene nastupe, ali i lijepe plesne koreografije. Tako su između ostalog svoje maske, ali i svoj program predstavili Dječji vrtić Tintilinić, Dječji vrtić Maksimir, Dječji vrtić Tratinčica, Bambi Kids, Plesni klub Pint, Društvo naša djeca Osmijeh, Dječji zbor Zagrebački anđeli te Lea Bićanić koja je oduševila sve prisutne svojim odličnim glazbenim nastupom. 

Uz program na glavnoj pozornici puno događanja u subotnje jutro dešavalo se i na Trgu Srakinih mališana te u maloj dvorani Galerija Prica gdje se održavala predstava Šareni svijet, ali i JumpingClay radionice te je bilo organizirano gledanje popularnog dječjeg filma Lego Movie u Kino dvorani. Baš kao i jutarnji program i ostatak dana donosi raznovrsna dječja događanja u organizaciji Laboratorija zabave koji će održavati dječje predstave i radionice, Predstave Udruge Antuntun te nastup Mate Grgata i Klape Cromatica.

Dječja karnevalska povorka u kojoj se nalazi oko 4500 malih maškara, u više od 60 maskiranih skupina, krenula je u subotu s riječke Rive, preko Korza do Grobničke rive, a duž trase podupiru ih roditelji i drugi gledatelji.

 Povorku predvode kraljica Riječkog karnevala Elaie Filipović i meštar karnevala Toni s princezom i princem karnevala Lanom Kinkelom i Adrianom Varelijom. Vesele maskirane skupine prate odgajateljice iz vrtića i učiteljice iz osnovnih škola, a najavljuju ih i predstavljaju voditelji na tri pozornice. Na više mjesta uz trasu organizirano je oslikavanje lica.

 Korzom se kreću maškarane grupe s maskama raznolikih naziva: Kad tete prolupaju , Rasplesane kruške, Balerine i kositreni vojnici, Trsatski zmajići i hobotnice, Kameleoni i Zlatokosa, Kumice i kumeki, Znaci nasmijanci, Flintstones Kids, Veseli pingvini, Pilići, Mali olimpijci, Dobri klaunovi, Koamba, Štrige i čarobnjaki, Olaf, Mačak u šeširu, Rečke lumbrelice, Veseli dinosauri i brojne druge.

 Prema tradiciji, posljednja će Korzom proći skupina od 70-ak malih Halubajskih zvončara.

 Prije početka povorke, gradonačelnik Vojko Obersnel primio je predstavnike maskiranih grupa, a na pozornicama su nastupili zborovi Mali Riječani, Morčići, Male tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje.

Dječje povorke vladale su danas gradskim ulicama i korzima diljem Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:22 18.02.2017.

I kaj zdaj?

DU
Deleted user
19:51 18.02.2017.

Drele i Balog su došli zaraditi svojih osamsto kuna. Krafne i gemišti gratis. A de je svraka? Pernar?

DU
Deleted user
15:48 18.02.2017.

Rjecki karneval,je prekrasan,zista fantasticno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije