Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički kraj?

Izbačena Lovrić Merzel: 'Sumnja u najteža koruptivna djela izaziva zgražanje i sram'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
22.07.2014.
u 17:15

Kako je nakon ostavke na sve stranačke dužnosti M. Lovrić Merzel samo običan član stranke, njezino izbacivanje može provesti i temeljni ogranak

Marina Lovrić Merzel jednoglasno je isključena iz SDP-a, rezultat je današnjeg sastanka Gradskog odbora SDP-a Sisak na kojem je sudjelovalo 11 članova.

Gradski odbor sisačkog SDP-a na dnevnom redu sjednice imao je samo jednu točku izbacivanje županice Lovrić Merzel iz SDP-a.

Članovi Gradskog odbora su, sukladno člancima 18. i 19. Statuta SDP-a, jednoglasno zaključili da je Marina Lovrić Merzel prekršila programska načela i ciljeve stranke te time šteti ugledu stranke zbog čega joj se izriče mjera isključenja iz stranke. Gradski odbor SDP Sisak u potpunosti podržava rad svih nadležnih državnih tijela u otkrivanju nepravilnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sumnja u najteža koruptivna djela za koju se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke, koja su nespojiva s korupcijom i kriminalom, što se posebno odnosi na obnašanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a. U SDP-u nema i neće biti mjesta za pojedince koji su javnu službu odlučili iskoristiti za osobno bogaćenje. Pozivaju se nadležna tijela da istraže i ostale neriješene slučajeve u Sisku koji su prijavljeni sisačkom DORH-u zbog postojanja ozbiljne sumnje u malverzacije bivše gradske vlasti priopćili su iz Gradskog odbora SDP-a Sisak.

Kako je nakon ostavke na sve stranačke dužnosti M. Lovrić Merzel samo običan član stranke, njezino izbacivanje može provesti i temeljni ogranak.

Sjednica je sazvana jučer, što znači da je do odluke o njezinu izbacivanju dovelo zadnje proširenje istrage tj. optužbe o primanju mita od strane Željka Žužića, a središnjica je, očito, posao izbacivanja prepustila lokalnom ogranku. Na čelu je ogranka sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koju je Marina Lovrić Merzel u nekoliko navrata pokušavala, u predsjedništvu stranke, izbaciti iz utrke za gradonačelnicu i nametnuti svoga kandidata., no nikad nije uspijevala skupiti dovoljnu potporu.

Na možebitnu odluku o izbacivanju iz stranke, županica se može formalno žaliti Statutarnoj komisiji SDP-a. No, i ovo izbacivanje ne mijenja činjenicu da će županica i dalje biti županica jer je izabrana na neposrednim izborima.

>> USKOK optužuje Merzel da je dobila 100.000 eura mita. Ona tvrdi: Nema dokaza

>> Odvjetnik Marine Merzel Lovrić: To su sve konstrukcije na tzv. dokazima

>> Dok ja tražim posao, županica u pritvoru dobiva svoju plaću

Komentara 123

Avatar R2D2
R2D2
15:49 22.07.2014.

Hoće li ju izbaciti iz stranke ili ne je totalno nebitno. Bitno je da sjedi već par mjeseci u zatvoru na temelju pokrenute istrage, no i dalje je formalno županica i prima plaću za posao koji ne radi. Da bi se običan smrtnik zaposlio na bilo kojem radnom mjesu u državnoj firmi, mora podastrti dokaze o nekažnjavanju, te da se ne vode nikakvi kazneni postupci, međutim, gđa sekulić je izuzeta od toga.

OS
osijek68
15:49 22.07.2014.

wow...to ce joj biti najteza kazna...ne treba niti ici u zatvor, komunisti priznaju samo sud partije...hahahaha kakav cirkus. Mi Hrvati smo stvarno jadni kada '91 u krvi izidjemo iz komunisticke tvorevine, ne provedemo lustraciju i sto je najgore sami dajemoo glasove tim istim komunistima. Za psihijatriju...

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:37 22.07.2014.

Došla voda do grla. Kasno , jako kasno. Izgubili ste sav kredit koji ste imali a sad ste u istom loncu zajedno sa Merkelicom. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije