Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Marinela (28) boluje od raka dojke i treba vašu pomoć

Marinela Smrečki
Foto: Vecernji.hr
23.04.2014.
u 12:51

Ova 28-godišnjakinja i majka dvoje djece starih četiri i osam godina započela je svoju životnu bitku sa zloćudnom bolesti u kolovozu 2013. godine, kada joj je dijagnosticiran maligni karcinom dojke

Marinela Smrečki iz Krapine bori se sa zloćudnom bolesti malignog karcinoma dojke. Ova 28-godišnjakinja i majka dvoje djece starih četiri i osam godina započela je svoju životnu bitku sa zloćudnom bolesti u kolovozu 2013. godine, kada joj je dijagnosticiran maligni karcinom dojke koji je odstranjen kirurškim zahvatom, kao i sve limfne žlijezde, jer je za tri ustanovljeno da su bile zahvaćene metastazama.

Marinela je prošla osam teških i agresivnih kemoterapija, a u ožujku ove godine započela je sa zračenjima, kojih mora odraditi ukupno 30.

Marinelini prijatelji za nju kažu kako je vrlo hrabra i borbena osoba koja je puna snage i želje za ozdravljenjem. Veliku nadu joj pruža njemačka klinika „Hyperthermia Centre Hannover" pod vodstvom dr. Petera Wolfa, koji provodi liječenje hipertermijom bolesnika kao što je Marinela. Liječenje traje četiri tjedna, a problem je, naravno, cijena liječenja.

Naime, tjedan stoji oko 3.500 eura, a tu su još i troškovi stanovanja. Dio novaca (oko 61.000 kuna) skupljeno je humanitarnim koncertom koji se održavao 16.03.2014. u Športskoj dvorani u Krapini. Kako bi se pokrili troškovi liječenja i stanovanja u Njemačkoj tijekom terapije Marineli je potrebno još oko 10.000 eura, a za prikupljanje tog novca vremena je sve manje jer bi ona već idućeg mjeseca trebala otići na liječenje.

Organizatori ove humanitarne akcije mole sve koji mogu pomoći da se uključe u prikupljanje financijskih sredstava za Marinelu.

Brojevi žiro-računa i deviznog računa, otvorenih kod Privredne banke Zagreb d.d., na koje možete vršiti uplate novčane pomoći su sljedeći;

Osobni podaci: Marinela Smrečki, Lepajci 11, 49224 Lepajci, Hrvatska

Žiro račun: IBAN: HR62 2340 0093 1109 3015 1

Devizni račun: IBAN: HR05 2340 0093 2186 7198 7

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d. : PBZGHR2X

(Napomena: Kod poziva na broj u pretpolje treba upisati HR 00, a u glavno polje datum, ali bez točaka ili razmaka)

Komentara 2

L0
luena 01
13:26 23.04.2014.

Gdje je u ovoj tuznoj prici nase HZO... za sto se placa ,da ljudi sakupljaju humanitarnu pomoc... oni rado i uvijek pomazu samo nase zdravstveno zakaze na svakom koraku ,bitno da se Ostojic drzi ministarske fotelje i obmanjuje gradjane kako ima sredjeno zdravstveno i puno cine za pacijente...

Avatar tituš
tituš
15:06 23.04.2014.

Evo pomoliti ću se za tebe, nepoznata ženo, ali i pozivam gospodu Šitume, neka odvoje nešto, ako ne i sve koliko je potrebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije