Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir:

'Republika Srpska želi skrenuti pažnju s neustavnog referenduma pod režijom Milorada Dodika'

Marijana Petir
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
11.11.2016.
u 20:13

Pokušaj iskrivljavanja povijesnih činjenica i istine o oslobodilačkom Domovinskom ratu nije ništa novo od strane onih koji su izvršili agresiju i na Republiku Hrvatsku, i na Bosnu i Hercegovinu, kaže Petir

Informacije koje je danas objavio list Večernje novosti o podnošenju zahtjeva za kazneni progon hrvatskih generala koji su bili zapovjednici oslobodilačkih akcija "Maestral" i "Južni potez" ukazuju na pokušaj Republike Srpske da iskoristi trenutnu političku situaciju, te pokuša skrenuti pažnju s gorućih pitanja u BiH, uključujući i neustavni referendum pod režijom Milorada Dodika, poručila je danas eurozastupnica Marijana Petir.

"Pokušaj iskrivljavanja povijesnih činjenica i istine o oslobodilačkom Domovinskom ratu nije ništa novo od strane onih koji su izvršili agresiju i na Republiku Hrvatsku, i na Bosnu i Hercegovinu. Da kaznena prijava Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ima politički karakter potvrđuje i činjenica da je prijava podnesena i protiv generala Ante Gotovine, koji je pravomoćnom presudom oslobođen krivnje za ratni zločin pred Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u studenom 2012. godine", navodi Petir u priopćenju.

Poziva nadležne vlasti Bosne i Hercegovine da ozbiljno razmotre postupanja institucija Republike Srpske,"kojima je očit i jasan cilj destabilizacija i narušavanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i narušavanje suradnje i dobrosusjedskih odnosa između Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine".

"Izražavam i uvjerenje da će hrvatske vlasti učiniti sve što je moguće kako bi zaštitile hrvatske državljane i Hrvate u Bosni i Hercegovini od sustavnog i planskog progona", zaključuje Petir.

>> Državno odvjetništvo BiH: Hrvatska je još 2014. informirana o svim prijavama

>> Grabar-Kitarović: Posljednje događaje u BiH vidim kao pokušaj zastrašivanja Hrvata

Komentara 15

PP
Pro Patria__
00:07 12.11.2016.

Da nije Clinton zaustavio Hrvate na domak Banja Luke Dodik bi pisao optuznice u Transilvaniji na rumunjskom jeziku!

MN
Mnd7779
11:33 12.11.2016.

Dosta je gaženja našeg dostojanstva, ponosa, ajde vlado pokaži zube, , auf der andere Seite es kotzt keinem Arsch was ich will. , ali ako bude rata dolazim, jer ja sam svoje napravio ..Sieg, najjepša zemljo na svijetu, pogotovo Makarskaa reviijera. Biokovo. Hrvatska volim te 😘

PP
Pro Patria__
00:01 12.11.2016.

Hrvatske generale i treba suditi jer nisu unistili agresore do kraja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije