Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir:

'Panenićeve najave šokirale su cijeli Sisak, očekujem da Vlada zaštiti nacionalne interese'

Marijana Petir
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
26.10.2016.
u 20:18

Rafineriju Sisak potrebno je u što kraćem roku modernizirati kako bi se osigurala proizvodnja, sačuvala radna mjesta te zadovoljili potrebni ekološki standardi, ističe Petir

Današnje najave bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Panenića o mogućem zatvaranju Rafinerije Sisak šokirale su radnike, ali i cijeli Sisak, komentirala je europarlamentarka Marijana Petir

– Rafinerija Sisak strateško je postrojenje i nužno je osigurati daljnji nastavak njezina rada. Modernizacija, unatoč jasnim odredbama ugovora sklopljenog s MOL-om, nikada nije provedena do kraja. Rafineriju Sisak potrebno je u što kraćem roku modernizirati kako bi se osigurala proizvodnja, sačuvala radna mjesta te zadovoljili potrebni ekološki standardi. Očekujem da Vlada RH zaštiti hrvatske nacionalne interese i da što prije učini potrebne korake s ciljem zaštite Rafinerije Sisak i njezinih radnika, o čemu ovisi budućnost Siska te cjelokupne lokalne zajednice – kaže Petir.

>> Plenković: Dogovorili smo hitni sastanak Ine i Vlade, Dobrović: Nema govora o zatvaranju

>> Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

Komentara 13

DU
Deleted user
20:30 26.10.2016.

Gradjane u Hrvatskoj moze samo sokirat kad jedan dan prodje bez rasprave o Ustasama Partizanima 41-45 i tako ne bitnim stvarima za gospodarstvo....A to sto ce se rafinerija mozda zatvorit to Hrvate ne moze sokirat....

BK
branko-kockica
20:45 26.10.2016.

Zatvaranje rafinerije u Sisku je možda najveći politički udar na Hrvatsku. Iza svega stoji EU preko Plenkovića i Mosta. Rafinerija jednostavno mora opstati, makar radila s minimalnim kapacitetom i s gubicima. Jer, kad je jednom rafinerija zatvori, više se neće otvoriti, ni i Sisku, ni nigdje drugdje.

DU
Deleted user
21:46 26.10.2016.

''Očekujem da Vlada RH zaštiti hrvatske nacionalne interese i da što prije učini potrebne korake s ciljem zaštite Rafinerije Sisak i njezinih radnika,'' Gdje su vam sad oni ''stručnjaci'' iz Siska i Zagreba koji su zapošljavali i kadrovirali po željezari i rafineriji???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije