Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za glas koncila

Marijana Petir: Napadaju me oni koji su u mladosti radili za Udbu

'14.11.2011., Zagreb -  Marijana Petir, saborska zastupnica i potpredsjednica Hrvatske seljacke stranke. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
02.01.2013.
u 17:44

Kaže da je napadaju oni koji se u javnosti deklariraju kao veliki zaštitnici ljudskih prava, ali u praksi pokazuju da su ljudska prava za njih bagatelna roba

– Oni koji me napadaju radili su u studentskim danima za Udbu, mijenjali su po potrebi vjeru i nacionalnost da bi politički napredovali, osporavali su legitimitet Domovinskog rata, progonili hrvatske generale, omalovažavali silovane žene u ratu, imenovali ljude s kaznenim prijavama na najviše dužnosti. Njihovi putevi nisu moji putevi – kazala je u intervjuu za Glas Koncila Marijana Petir, članica Odbora za ljudska prava u Hrvatskome saboru.

Kaže da je napadaju oni koji se u javnosti deklariraju kao veliki zaštitnici ljudskih prava, ali u praksi pokazuju da su ljudska prava za njih bagatelna roba i da su u stanju napraviti vrlo jasnu razdiobu na one koji trebaju imati ljudska prava i na one koji ih uopće ne trebaju imati.

– Sve što je moralno, radišno, domoljubno, kršćansko njima smeta, a upravo je te vrijednosti u hrvatskom narodu s jedne strane očuvala Katolička crkva, a s druge strane hrvatsko selo. I dok se Crkvu napada verbalno, blati se njene predstavnike na sve moguće načine u javnosti i prikazuje na uvredljiv način, ni u jednom trenutku ne radi se distinkcija između Crkve kao hijerarhije i Crkve kao naroda Božjeg koji čini 86 posto građana Republike Hrvatske – rekla je Petir.

>> Marijana Petir: Na govor mržnje nitko ne reagira

Ključne riječi

Komentara 28

CO
coconut
19:00 02.01.2013.

kad bi bar bilo više političara poput Marijane Petir koja cijeni prave i istinske vrijednosti

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:55 02.01.2013.

Gospodja Petir je milion posto u pravu.Svakog bivseg agenta udbe,clana kom. partije treba prijaviti EU jer oni takve ne financiraju.Zoran Pusic je trazio i potpisivao smrtne kazne kao drzavni tuzioc u diktaturi a danas kasira novac iz EU kao "borac za ljudska prava".Cudno je da ih dosada nitko nije prijavio iako oni trce i tuzakaju druge,najcesce samo nedokazano klevetama,da bi dokazali da nesto rade te dobiju novac.

TR
tramontana
19:00 02.01.2013.

Bojim se da će uskoro vjernicima biti zabranjeno obavljati bilo koju društvenu funkciju, a vjernika je 90%, tko će to pučanstvo zastupati i kako???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije