Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljna presudom Sabi

Marija Budimir: Presuda je dobar iskorak u borbi protiv korupcije

Marija Budimir
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
02.09.2014.
u 20:30

Vraćajući se unazad kaže i kako bi sve opet ponovila te da je njena obveza, kao i svakog drugog građanina, da prijavi kazneno djelo ako ima nekih spoznaja.

Marija Budimir kaže kako je zadovoljna presudom suda u Osijeku u slučaju Sabo.

– Mogu reći da sam zadovoljna radom pravosudnih tijela u državi. Poslije svega zahvaljujem najviše na potpori svojoj obitelji i suradnicima koji su bili sa mnom cijelo ovo teško razdoblje. Mislim da je presuda, iako je još nepravomoćna, dobar iskorak u borbi protiv korupcije i uvođenja reda u društvu ali i poruka svim drugim čelnicima ako rade na nezakonit način, rekla je Budimir koja je poslije prijevremenih izbora u lipnju ove godine postala dogradonačelnica Vukovara.

Vraćajući se unazad kaže i kako bi sve opet ponovila te da je njena obveza, kao i svakog drugog građanina, da prijavi kazneno djelo ako ima nekih spoznaja. Dodaje i da očekuje u budućnosti konačno izglasavanje zakona o zviždačima, koji je najavljivan, ali i veću potporu države jer bi tada sigurno bilo više osoba koje bi prijavile određene nepravilnosti.

– Kod nas sada kada osoba prijavi nepravilnost ona postaje osoba kojoj određene grupacije i moćnici sude jer u zaštitu uzimaju osobu koja je prijavljena. To je ljudima jasna poruka. Potrebno je puno hrabrosti, osobnosti i upornosti za sve ovo, istakla je Budimir. Objavljenom presudom zadovoljan je i predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna koji smatra da je ona dokaz vjerodostojnosti iskaza obitelji Budimir i Đurić.

– Ova presuda je i slika obrasca djelovanja SDP-a na gradskoj ali i na državnoj razini. Vjerovao sam da će pravosuđe donijeti pravednu presudu, kaže Barna. U isto vrijeme predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak nada se drugačijoj presudi nakon žalbe koja će uslijediti.

– Presuda je nepravomoćna i osobno vjerujem da će viša instanca dokazati nevinost Željka Saboa. I sam sam bio na izricanju presude i to me je još više uvjerilo u Sabinu nevinost i da će uspjeti u borbi kako bi dokazao da nije kriv, rekao je Bošnjak. Mišljenja običnih Vukovaraca su podijeljena i ovise prije o političkoj pripadnosti. Idu od pune podrške sudu i mišljenja da je presuda preblaga pa do onih koji u potpunosti podržavaju Saboa i misle da se radi o političkom suđenju sa unaprijed poznatom presudom.

>> Željko Sabo proglašen krivim za podmićivanje gradskih vijećnika

Komentara 26

DU
Deleted user
22:41 02.09.2014.

A gdje sam ja u svemu tome? Gdje sam ja u tome? Pa eto, umjesto na mjestu izdajničkog vijećnika, na mjestu izabranog dogradonačelnika. Riskantno no lukavo odigrano, Marija, Marija, tko vas (sve lokalne politikuse uzduž i poprijeko lijepe naše) ne pozna, skupo bi vas platio. A ne bijednih 50 somića.

Avatar hdz1848
hdz1848
21:27 02.09.2014.

Presuda je dobar iskorak u borbi protiv korupcije ....................... HDZ je izmislio instrument kupovine mandata.10.000 mandatara su kupili u zadnjih 20 godina. O čemu ova Marija govori. Ovo vrijeđa ljudsku inteligenciju.

BU
Bubalamala
09:52 03.09.2014.

Da to nije bilo u Vukuvaru gdje nista nije nemoguce,gdje su podmetanja svakodnevna praksa a zakoni manje vazni,mozda bih povjerovao ovako neka ostane na dusi sto je pomogla covjeka pospremiti u zatvor.Mislim da se nitko nebi iznenadio ako se ustanovi da mu je podmetnuto jer mi smo ipak balkanci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije