Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šalju amandman

Marić otkrio gdje su pronašli novac za prijevoz učenika: I Crkva će sudjelovati

Zdravko Marić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
15.03.2016.
u 18:30

Prijedlogom proračuna bilo je predviđeno smanjenje subvencija za prijevoz srednjoškolaca sa 75 na 50 posto, odnosno za 94 milijuna kuna

Vlada je danas na telefonskoj sjednici utvrdila amandman na prijedlog ovogodišnjeg proračuna kojim će se osigurati subvencioniranje prijevoza učenika na prošlogodišnjoj razini raspodjelom na drugim proračunskim stavkama, a dijelom i smanjenjem sredstava za Crkvu, najavio je ministar financija Zdravko Marić tijekom saborske rasprave o proračunu za 2016. godinu. Podsjetimo, prijedlogom proračuna bilo je predviđeno smanjenje subvencija za prijevoz srednjoškolaca sa 75 na 50 posto, odnosno za 94 milijuna kuna.

– Na telefonskoj sjednici Vlade utvrđeno je da će se prijevoz izvršiti kako je do sada bilo, a uštede će se ostvariti dijelom kroz druge stavke u razdjelu Ministarstva znanosti, većim dijelom na razdjelu Ministarstva financija, kroz 15-ak stavki. I Crkva će sudjelovati, u tom dijelu je Hrvatska biskupska konferencija proaktivno sudjelovala u ovoj problematici i na tom dijelu ćemo napraviti određenu korekciju – pojasnio je ministar te dodao kako je za te korekcije potrebno neko vrijeme jer su davanja za Crkvu obveza iz međunarodnog ugovora. Ipak, najavljuje da će amandman biti na vrijeme poslan Saboru. Naglašava da je polazna osnova za izradu proračuna bila preliminarno izvršenje 2015. te da je isti princip primijenjen i na proračun za Ministarstvo branitelja.

– Bez obzira na to što smo do maloprije bili bez ministra branitelja, vodili smo brigu o proračunu Ministarstva – upozorio je Marić te naglasio da neće nedostajati novca za trajna prava branitelja.

SDP-ov Gordan Maras Vladi je zamjerio sporost u donošenju odluka zbog koje je, tvrdi, snižen kreditni rejting Hrvatske.

– Mjesec i pol dana ovoj je Vladi trebalo da dođe do prvog dokumenta iz kojeg bi se vidjelo kako će u prvom razdoblju raditi. I to je također odluka ove Vlade, da se odluke donose stihijski, netransparentno i na brzinu. Evo, vidimo, danas je konačno dobiven prijedlog za ministra branitelja, a danas ga je premijer tek upoznao. Vjerojatno je to bio odlučan trenutak, oni su se pogledali i on je shvatio da je on idealan kandidat. Kolega Brkić nije mogao biti, mjesec dana je čekao da ga premijer vidi, a danas, kad je gospodina Medveda vidio, "eye contact" bio je dovoljan da shvati da je on idealan kandidat – kritizira Maras.

Amandaman Na Prijedlog Državnog Proračuna Republike Hrvatske Za 2016. Godinu i Projekcije Za 2017. i 2018....

>> Most se dogovorio s HSLS-om priložiti amandman na prijedlog proračuna

Komentara 48

AG
Agricola
20:51 15.03.2016.

Reci ti nama zašto ste najvećem veleizdajniku u povijesti Hrvatske Stjepanu Mesiću dali 777 tisuća kuna, a na drugoj strani ukidate novac za obrazovanje? Shvaćate li vi da time šaljete poruku da je bolje biti čoban poput Mesića a ujedno i veleizdajnik koji je dilao državne tajne s ciljem montiranja optužnica protiv Hrvata u Haagu, nego netko tko marljivo radi, obrazuje se i mukotrpno dolazi do diplome. Kad vam mladi ljudi to vide nastavit će iseljavati. Ja znam da što se tiče Mesića postoji zakon, i da prvo treba promjeniti zakon da se može ukinuti ured, ali vi ste isto tako mogli, u skladu sa zakonom, dati njegovom uredu jednu kunu, pa nek se slika. A usporedo s tim obaviti istrage oko toga kako je brijunski transkript stigao u Haag, i onda dignuti optužnicu protiv njega, i procesuirati ga, i time poslati poruku da više nikom ne padne na pamet protuzakonito dilati dokumente koji na sebi imaju oznaku vojne ili državne tajne.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:41 15.03.2016.

Sad očekujemo pljuvanje i nabacivanje blatom po Crkvi od onih koji se prozivaju tolerantnima i "ne mrze"! Pitam se hoće li u krpanju rupa u proračunu sudjelovati i razne udruge koje se bave kopanjem ruda i traćenjem vremena kao primjerice Gong koji je na prošlim izborima imao čak 4 promatrača na biračkim mjestima, ali je lijepo pobrao vrhnje!

Avatar Izdajnik
Izdajnik
18:51 15.03.2016.

Desno desno dalje od srbije bosne.. Desno dalje od sdp promašenih ljudi.. Desno., Vratimo ugled. Hrvatskoj❤

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije