Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVAC ZA NEZAPOSLENE

Marasov pomoćnik uzeo novac s burze pa otišao u Vladu

gordan maras
Marijan Sušenj/PIXSELL
11.09.2013.
u 14:38

Vraćanje duga? Rakamarić je podržao Marasa u borbi za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Vjekoslavu Rakamariću, novom pomoćniku ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, prije nego ga je Vlada postavila na tu funkciju 1. rujna, Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je otprilike 54.000 kuna na ime samozapošljavanja i naknade za nezaposlene. Rakamarić je ostao bez posla 31. siječnja ove godine kad je špediterska tvrtka Englmayer, u kojoj je bio član uprave, zapala u probleme.

Naknada za 10 mjeseci

I od tada je do lipnja ove godine bio na burzi, a onda je aplicirao za program HZZ-a za samozapošljavanje. Njegov je plan odobren te je pokrenuo tvrtku Teralab, a za to mu je HZZ odobrio 35.000 kuna potpore. S obzirom na to da je imao pravo još deset mjeseci primati mjesečnu naknadu za nezaposlene od 1900 kuna, HZZ je Rakamariću, odnosno njegovoj tvrtki isplatio jednokratno cjelokupan iznos te naknade za deset mjeseci – 19.000 kuna kao poticaj.

Rakamarić kaže da je pokrenuo tvrtku i koristio novac HZZ-a kad nije znao da će postati pomoćnik ministra, a da je dosad od 35.000 kuna za samozapošljavanje dobio 8000 kuna koje će sad morati vratiti. Devetnaest tisuća kuna naknade za nezaposlene misli da neće morati vratiti jer je taj novac dobila njegova tvrtka, ali ističe da će i njega vratiti ako mu tako kažu u HZZ-u. Rakamarić je član zagrebačkog SDP-a i njegovo imenovanje pomoćnikom ministra neki smatraju kao vraćanje duga Gordana Marasa jer ga je Rakamarić podržao u unutarstranačkim borbama za novog predsjednika zagrebačke organizacije te stranke. Maras je, naime, najavio svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a, a protukandidati su mu ministar rada Mirando Mrsić te dosadašnji predsjednik te organizacije Davor Bernardić. Rakamarić priznaje da podržava Marasa, ali tvrdi kako njegovo imenovanje pomoćnikom ministra nema nikakve veze s time.

– Moj prethodnik na mjestu pomoćnika ministra vratio se u svoju tvrtku. To je mjesto ostalo prazno pa sam se ja prijavio za njega jer smatram da sam stručan za taj posao s obzirom na to da imam 38 godina radnog staža u realnom sektoru – kaže Rakamarić i dodaje da je prije zadnjeg posla u Englmayeru imao vlastitu tvrtku.

Maras negira

I Maras negira da Rakamarićevo imenovanje ima ikakve veze s njegovom podrškom na unutarstranačkim izborima.

– Meni je trebao pomoćnik, a to mjesto je političko i dolazi i odlazi sa mnom. Nije čudno da to bude član stranke, a Rakamarić je vrlo kompetentan za taj posao. Onaj tko to problematizira, neka pogleda svoje pomoćnike ako je ovaj moj loš – kaže Maras.

>> Maras piše članstvu: Uvest ću red i rad u zagrebački SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije