Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji Vladinu uredu

Manipulirate izborom Savjeta za razvoj civilnog društva

12.04.2016., Sibenik - U Katolickoj osnovnoj skoli  dr. Zeljka Markic odrzala je predavanje na temu 'Drustveno zagovaranje za obitelj'.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
30.07.2016.
u 08:00

U ime obitelji tvrdi da se izboru kandidata za Savjet odazvalo samo 2% udruga te se izabralo kandidate lijevo-liberalnog svjetonazora

Vladin Ured za udruge s ciljem manipulacije izbora, ili zbog grubog propusta, nije informirao sve udruge u Hrvatskoj o glasovanju za kandidate Savjeta za razvoj civilnog društva, što je rezultiralo odazivom od samo 2% udruga te izborom kandidata lijevo-liberalnog svjetonazora – optužili su jučer iz udruge U ime obitelji Vladin ured jer je za nove članove spomenutog savjeta valjano glasovalo, kako su naveli, samo 485 udruga.

Smatraju da većina udruga nije bila ni informirana o glasovanju, za što je odgovoran Vladin ured za udruge, koji i provodi izbore za članove Savjeta.

Stoga U ime obitelji od Vladina ureda traži da poništi rezultate glasovanja i informira dopisom (poštom) sve udruge o izboru za nove članove Savjeta, omogući svim organizacijama civilnog društva, a ne samo udrugama, da predlože svoje kandidate, informira dopisom (poštom) sve registrirane udruge i organizacije civilnog društva o proceduri izrade i važnosti Nacionalne strategije za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva 2017. – 2021. te radi prijave što većeg broja kandidata u Radnu skupinu za izradu Strategije produlji rok za prijavu.

>> Markić se oglasila: 'Skupili su tek 25.000 ljudi, Šustar može biti zadovoljan'

Komentara 12

NA
Nadalinaaa
09:02 30.07.2016.

Izrael je donio zakon o Nevladinim Udrugama po kojem osoblje nevladinih udruga mora nositi vidljiv bedž "stranog agenta". Naravno, to se odnosi na one udruge koje se velikim dijelom financiraju i inozemstva, a kako bi se "spriječilo uplitanje stranih državaa u izraelske unutarnje poslove". Kad će Hrvatska donijeti takav zakon?

DU
Deleted user
11:17 30.07.2016.

jeli moguće da medijska blokada popušta ili ...........

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:48 30.07.2016.

ne moram čitati nijedan tekst gos. Markić znam da su u njemu maksimalno zaštićene sve pravne i demokratske stečevine RH.. hvala joj na tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije