Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
51 DIJETE

Mališani iz Ukrajine ljetovali u Selcu

djeca
Foto: Snježana Bičak
1/4
03.07.2015.
u 16:02

Tijekom ljeta u Hrvatskoj će boraviti oko 500 mališana iz ratom zahvaćenih dijelova Ukrajine i to u nekoliko županija

Zahvalni smo Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji i Hostelu Selce jer su na 13 dana ugostili 51 dijete iz Ukrajine i tako im pomogli da barem na kratko zaborave strahote rata s kojima su susreću u domovini. Oni će to prekrasno iskustvu, taj osjećaj da netko brine za njih u tako teškim vremenima, tu povezanost među zemljama u EU, sigurno pamtiti  čitav život i uvijek će osjećati posebnu povezanost s Hrvatskom i Karlovcem - kazao je veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandr Levchenko koji je danas posjetio Karlovac gdje je 51 dijete ugošćeno na povratku s ljetovanja u karlovačkom Hostelu Selce, nakon čega idu svojim obiteljima u Ukrajinu.

Ivan Vučić, karlovački župan, kazao je kako su troškove smještaja mališana podijelili Grad i Županija, te da se s gradonačelnikom Damirom Jelićem brzo dogovorio o načinu kako pomoći ljudima u Ukrajini koji prolaze ratne strahote s kojima su nekada živjeli i Hrvati, posebno stanovnici Karlovačke županije.

- Pitali smo ih kako im možemo pomoći i zaključili smo da je pomoć mališanima najbolja, jer oni su bogatstvo i budućnost svake zemlje - kazao je župan Vučić. Inače, mališani su uživali, program koji im je pripremljen u Hostelu Selce bio je bogat, pun događanja, izleta, a ravnatelj hostela Marijan Karlić kazao je da su djecu primili kao svoju, ne kao goste, već kao prijatelje, kao vlastitu djecu, jer znaju što prolaze u domovini.

- Tijekom godine će u Hrvatskoj boraviti oko 500 djece iz Ukrajine. Riječ je o djeci iz Nikolajevske oblasti, te djece koja su iz ratom zahvaćenih prostora, poput grada Donbasa, koji su u izbjeglištvu u okolnim mjestima. Do sada su u Hrvatskoj bile dvije grupe djece na ljetovanju; jedna u Makarskoj, druga u Trogiru, a treća grupa mališana bila je u Selcu. Doći će još djece i ugostit će ih u Zagrebu, ponovno u Splitsko - dalmatinskoj županiji, Brodsko - posavskoj županiji, te drugim mjestima - dodao je veleposlanik Levchenko. Inače, Karlovačka županija i Nikolajevska oblast njeguju prijateljstvo već pet godina.

>> Djeca rata u Ukrajini

>> Ukrajinska djeca na odmoru od rata

Komentara 6

DA
Djeca_Arbata
16:29 03.07.2015.

To je lijepo i iskreno...omogućiti djeci da na trenutak zaborave patnju i razaranje...hvala ivici piriću i kapetanu vatrenih srni na hvalevrijednoj ideji...neka slijedeće godine hrvatska dovede još više djece na naše more.

JE
Jednakost
16:46 03.07.2015.

Neka su nam dobro dosli.

BF
bf2
17:43 03.07.2015.

lijepa gesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije