Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kreveta na rebru

Majku bolesne bebe bolnica smjestila da spava na stolicama?

Biljana Fabijan
Foto: Biljana Fabijan Facebook-profil
1/6
15.05.2014.
u 18:09

Iz ravnateljstva bolnice opovrgavaju priču i tvrde da je spavanje na stolicama izbor majke

Četiri spojene drvene stolice ležaj su majke koja u bolnici Rebro boravi uz bolesno dijete, djevojčicu rođenu u 26. tjednu trudnoće, koja čeka petu operaciju. Tužna slika objavljena je na Facebook profilu Biljane Fabijan Vukovar uz opis: – Evo, ovo je krevet, moj krevet u bolnici Rebro u Zagrebu, koji se sastoji od četiri stolice, mene majke teško bolesne palčice rođene u 26. tjednu koja sam došla kao  pratnja i ispomoć sestrama koji se sastoji od četiri drvene školske stolice, a palčica čeka petu operaciju. Ovo će mi biti krevet barem sljedećih deset dana. Rekli su mi da je to po njihovu pravilniku, da mi mogu uzeti krevet, i da se žrtvujem za svoje dijete. To ću i učiniti!!!

Slika se online svijetom brzo proširila i uslijedile su ogorčene poruke uz podršku ovoj majci, na čijemu je profilu poslije napisano i da su joj u bolnici poručili  “ako joj se ne sviđa, neka ode”. Iz ravnateljstva bolnice, međutim, opovrgavaju priču i tvrde da je spavanje na stolicama izbor majke.

– Od prvog dana gospođa je imala osiguranu postelju uza svoje dijete, a kako bi gospođi bilo što ugodnije, poštovale su se i njezine posebne želje. Budući da je inzistirala da tijekom vikenda (do 9. do 13. svibnja 2014.) otiđe svojoj kući, gospođa je 9. svibnja ispisana te je 13. svibnja ponovno upisana kao pratnja djeteta na bolničkom liječenju. Prethodno je gospođi objašnjeno te je bila upozorena da, ako se ispiše, postoji mogućnost da se u međuvremenu postelje popune, što se i dogodilo jer je, osim planiranih pacijenata, tijekom vikenda primljeno i više hitnih pacijenata. Gospođi je ponuđeno da spava  na postelji koja se po danu koristi za prijevoz pacijenata do operacijske dvorane, no ona je takav smještaj odbila. Naknadno je s pomoćnog kreveta, koji joj je nuđen, uzela posteljinu i sama od stolaca napravila ležaj – stoji u odgovoru sanacijskog upravitelja Rebra doc. dr. sc. Zlatka Giljevića.

>>Bolnice ilegalno bacale opasan otpad, ministarstvo diže kaznene prijave!

Komentara 70

VE
verakruz
17:54 15.05.2014.

Vlada, bilo koja nas stalno laže i to je ljudima ušlo u glavu. Oni kažu da država financira zdrvastvenu zaštitu! To je laž do neba. Zdravstvo financiramo svi mi, iz svojih plaća i mirovina. Oni samo upravljaju našim novcem i to na kriminalan način. Ne mislim na liječnike nego na političare. Od mene za sada toliko!

KO
Kora
16:55 15.05.2014.

O bože, pa to je - dati srce pukne! Kud li je jadna mati što joj je dijete nemoćno, potrebito - nemilosrdna sudba, tud je liječnička etika i ljudska solidarnost - dno.

ŽU
županjac
17:22 15.05.2014.

Ministre Ostojiću kakav je vaš komentar na ovako neosjetljive postupke osoblja, nije bitno je li to na Rebru ili u nekoj drugoj hrvatskoj bolnici? Pitam se što bi se dogodilo kad bi Todorić i ostali moćnici svaki donirao, primjerice toj bolnici, po samo pet kreveta. Nedavno se Lidl istakao značajnom donacijom Caritasu od 100000 kuna. Što je sa ostalim moćnicima kojima izgleda treba obećati oslobođenje od poreza da bi se odlučili za donacije. A osoblju Rebra doista "svaka čast".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije