Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVRHA

Majka šokirana: Kako je moguće čak i mimo zakona nabaviti OIB djeteta

Marijan Hanžeković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
27.11.2014.
u 16:38

Obavijest o ovrsi dobila je početkom studenog i na toj obavijesti bio je naveden točan OIB njezine 12-godišnje kćeri

Htjela sam da se vidi što se radi u ovoj državi i da je moguće čak i mimo zakona nabaviti OIB djeteta od 12 godina. Htjela sam da javnost to zna, a sad ne znam hoću li zbog toga snositi posljedice. Rekla nam je ovo Ljiljana Miletić Sorić, Zadranka kojoj je HRT poslao obavijest o ovrsi odnosno da je dužna 480 kuna, a Odvjetnički ured Hanžeković i partneri, kako nam je potvrdila, pokušao joj je naplatiti 930 kuna za troškove ovršnog postupka. To je, naime, iznos navodnog duga HRT-u uvećan za ovrhu koju je trebao provesti Hanžekovićev ured.

Obavijest o ovrsi dobila je početkom studenog i na toj obavijesti je bio naveden točan OIB njezine 12-godišnje kćeri, što ju je šokiralo.

– Iskoristila sam svoje zakonsko pravo i uložila sam žalbu na to rješenje – rekla nam je Ljiljana Miletić Sorić koja nema nikakvih dugovanja prema HRT-u. Šokirana je informacijom da su OIB njezina djeteta iz Hanžekovićeva ureda dobili od MUP-a.

Foto: VLm

Ljiljana Miletić Sorić šokirana je činjenicom što su joj, uza sve što je proživjela, morati plaćati i 300-tinjak kuna odvjetničkih troškova uslijed žalbe koju je podnijela, kao i činjenicom da ni nakon što je povučen optužni prijedlog nije dobila nikakvu ispriku od Hanžekovićeva ureda ili MUP-a koji je, kako je doznala, dao podatke njezina djeteta. Uza sve to ona je, kako tvrdi, i redovni platiša pretplate HRT-u. U više navrata pokušali smo o svemu dobiti informaciju iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri.

– Nemam ovdje nikog kompetentnog tko bi vam odgovorio na vaš upit – rekla nam je djelatnica ureda koju smo dobili na telefon i na naše interesiranje možemo li poslati upit, odnosno je li odvjetnički ured po tom pitanju sastavio neko priopćenje, odgovorila negativno.

>> Zadar: Djevojčici (12) poslali ovršni prijedlog zbog neplaćene TV pretplate

>> Pod ovrhom, a stanove su otplatili

Komentara 48

RU
rudvanvart
17:23 27.11.2014.

Treba ukinuti HRT pretplatu, i Srbi su ukinuli tv pretplatu.

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
17:13 27.11.2014.

Kad vidim ovu facu sociopata onda se kajem što sam 91. krenuo kao Darovoljac u rat misleći da su mi Srbi isključivi neprijatelji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
17:36 27.11.2014.

Nisi dostojan da se nazivaš "ČOVJEKOM"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije