Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za turiste

Mađarska poziva svoje građane da ostanu na ljetovanju 'kod kuće'

Šibenik HTZ
Foto: Damir Fabijanić, HTZ
25.05.2015.
u 13:36

U borbi za tri milijuna mađarskih turista, od kojih otprilike milijun odlazi u inozemstvo, turistička organizacija Mađarske snažno oglašava “odmor kod kuće”

Austrija, Tunis i Turska pojačavaju turističku promociju u Mađarskoj, ali ponajveća je konkurencija hrvatskom turizmu u toj zemlji ipak sama Mađarska. U borbi za tri milijuna mađarskih turista, od kojih otprilike milijun odlazi u inozemstvo, turistička organizacija Mađarske snažno oglašava “odmor kod kuće”. Ne posustaje ni Hrvatska. Pet jadranskih županija sa Zagrebom i ovog se tjedna predstavilo na poznatoj budimpeštanskoj tržnici kojom u danu prođe više od 20.000 ljudi. Dosad je Hrvatska suvereno držala prvu poziciju među ljetnim odredištima za Mađare iako se moda mijenja, jedne godine više je “in” Turska, druge Grčka... Mogu li Balaton i druge mađarske atrakcije dokinuti dominaciju hrvatskog Jadrana?

– Turizam je svima važan gospodarski zamašnjak pa ne čude napori mađarske vlade i nacionalne turističke organizacije da Mađare zadrže na odmoru u zemlji. Međutim, mađarski turisti previše vole more da bi ga se na odmoru odrekli, a, što je bitno, oporavlja im se i gospodarstvo – kaže Marin Skenderović, direktor ureda HTZ-a u Mađarskoj, koji očekuje nekoliko postotaka više mađarskih turista od lanjskih gotovo 400.000. Naznake su dobre, prva četiri ovogodišnja mjeseca mađarskih je gostiju bilo čak 14% više.

>>Institut za javne financije: U HTZ-u slabo planiraju

>>HTZ: U prva četiri mjeseca ostvaren porast u dolascima od 8 posto

Komentara 3

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:52 25.05.2015.

Jedini pravi državnik u EU

UM
Umjereni
14:56 25.05.2015.

Likovi koji zagovaraju smrtnu kaznu su tebi jedini pravi državnici??? Nekima je samopoštovanje sasvim nepoznat pojam. Uvijek im treba neki jaki vođa koji će im do u minutu isplanirati dan i govoriti im što smiju a što ne smiju. Jadno.

MH
mrtav-hladan
16:22 25.05.2015.

Hahaha Jesam li ja to dobro pročitao Balaton turistička destinacija .. Ja tamo nebi poslao ni svog magarca da se kaljuža u onom mulju i blatu punog komaraca ...atu punog komaraca ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije