Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.10.2014. u 14:00

Gledali su Bagu i ministra izravno i radnici iza Jarkovih leđa, a na Jarkov upit od čega će živjeti ako ostanu bez posla, jedan je brutalno iskreno ispalio: "Od zraka!"

Završetak prosvjeda radnika sisačke Rafinerije i građana Siska podudario se sinoć s udarnim terminima informativnih emisija na svim hrvatskim programima, no samo je NovaTV uspjela spojiti "sliku i ton" Siska i Zagreba. Dobitna kombinacija zvala se Jarak-Bago. Andrija Jarak bio je na prosvjedu u Sisku, javljao se izravno, u pozadini s radnicima s transparentima, a Mislav Bago intervjuirao je na Markovu trgu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Nije se znalo tko je bljeđi i očajniji, radnici u Sisku ili ministar na Markovu trgu, jer je četvrtak dan odluke i sve su karte, sad je svima jasno, u mađarskim rukama. Imaju većinu u odlučivanju i – gotovo. Omogućio im je to premijer Sanader, gudio je ispijeni Vrdoljak i "zaprijetio" da, ako Mađari odluče ugasiti rafineriju, to nije ni moralno i ni profesionalno, a ni zakonito u ovoj zemlji. Nesvjestan, valjda, da je nabrojio sva pravila po kojima se radilo i po kojima se radi u ovoj našoj pustopoljini! No, zahvaljujući tradicionalno upornom Bagi, Vrdoljak je otkrio i to da Mađari žele sve pogasiti što se u Ini proizvodi i svesti je samo na mrežu benzinskih crpki, a proizvodnju ostaviti u rafineriji u Budimpešti. Jao Mađarima, ako im to skreše u lice! Sigurno će odmah krenuti prema rafineriji u Rijeci, ne bi li i nju što prije zatvorili.

Gledali su Bagu i ministra izravno i radnici iza Jarkovih leđa, a na Jarkov upit od čega će živjeti ako ostanu bez posla, jedan je brutalno iskreno ispalio: "Od zraka!"

Uz škrgut i suosjećanje sa Siskom možemo samo parafrazirati onu već legendarnu i poručiti: Mađari, dabogda vam Andrija Jarak ispred rafinerije izvještavao!

PLUS

Osim Harleyjem, Aco Stanković mogao bi "Vjetrom u kosi" postaviti nove standarde salonskim televizijskim autorima, otkrivajući tzv. žive ljude i stvarni svijet. I branitelje, dakako.

MINUS

Da je izvještavanje s otvorenih prostora i ispred kojekakvih zgrada besmisleno, potvrdio je sinoć prilog o "džihadistima" Amele Čilić ispred MUP-a u RTL-ovu udarnom dnevniku.

>> Prosvjed u Sisku: Ne damo rafineriju, ne damo INU

Komentara 10

Avatar Hazl113
Hazl113
15:31 02.10.2014.

Kada se već priča o INI bilo bi dobro da novinari malo pročačkaju rad triju sindikata u INI. Recimo za početak neka doznaju kolika primanja imaju predsjednici sindikata. (INAŠ, SING i EKN). Po meni oni su najveći krivci za ovo stanje danas, jer su šutili, ili su bili tihi kada se počelo sa prvim krugom privatizacije 2003god. Tada je trebalo organizirati štrajk iliti prosjed. Sada kakti ispadaju glavni branitelji INE. Bitno da uzimaju za članarinu uredno 1% od plaće. Zato se pitam kuda odlazi taj novac, jer su to ogromna sredstva. Samo treba malo biti za kalkulatorom i sve to izbrojat. Ustvari pitam se kuda ide novac od članarina od svih sindikata zajedno.

RA
Rangostar
16:03 02.10.2014.

Ovdje ima i onih koji govore protiv kapitalizma. Bili to Madjari,Rusi ili Japanci svejedno je. Ponudit ce vam 20 kuna na dan pa ko voli ima posao. I to je pošteno !

DU
Deleted user
14:59 02.10.2014.

Mađarsku većinu omogućio je hrvatski sabor..Izglasanim zakonom..A sanader je samo iskoristio priliku i ubrao proviziju, onako kako i ostali rade prilikom drugih odluka..Pravno to tako izgleda..Druga stvar je što vrli hrvatski zastupnici svu krivnju svaljuju na sanadera jer su u saboru samo obični dizači ruku, kako partija kaže..I danas se ničega ne sjećaju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije