Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna investicija

Gotovina došao na puštanje luke Gaženice, Kalmeta bojkotirao

gotovina
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/12
30.03.2015.
u 12:10

Trajektni promet iz stare zadarske jezgre premješten je u Gaženicu

Ministar Siniša Hajdaš Dončić pustio je u promet luku Gaženicu, investiciju vrijednu 143 milijuna eura, a koja će zajedno s kamatama državu ukupno stajati 2 milijarde kuna. Trajektni promet iz stare zadarske jezgre premješten je u Gaženicu, a s poluotokom će zadarski otoci biti povezani brodskim putničkim linijama.

Dio načelnika otočkih općina uputio je priopćenje u kojem navode da bojkotiraju otvaranje zbog toga što još uvijek nisu usuglašene sve linije prema njihovim zahtjevima, a kao i gradska zadarska vlast protestiraju jer je izgrađen privremeni putnički terminal umjesto zgrade koja je bila predviđena prema prvom projektu i koja je trebala stajati oko 50 milijuna eura.

Puštanje Gaženice u promet bojkotirali su i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i zadarski župan Stipe Zrilić. Na otvaranje su došli i general Ante Gotovina i ministar obrane Ante Kotromanović.

>> Hajdaš Dončić o istrazi o gradnji Gaženice: Svi sve znaju i nitko ne zna ništa

>> Kalmeta: Gaženica se pretvorila u šlamperaj ove Vlade

Komentara 95

DA
davnor
12:49 30.03.2015.

Šteta!Bravo Kalmeta!

DU
Deleted user
12:43 30.03.2015.

Ova luka je dokaz da smo robovi u vlasništvu velikih EU kompanija. Za gaženicu su dignuti krediti EU, nositelj posla je bio stranac i nisu htjeli kupovati hrvatske proizvode (ono malo što imamo) da bi se korsitilo u ugradnji, već se uvezlo što god se moglo. Umjesto da su hrvati imali višestruku korist od tog projekta, subvencionirali smo stranu privredu. Hrvatske su firme eliminirane sa natječaja postavljanjem nekih glupih uvjeta. Hrvati su to isporjektirali, znači znamo isprojektirat, ali ne znamo beton mješat??????

DU
Deleted user
14:08 30.03.2015.

Gotovinu proglasili komunistom, neki lupaju bez reda. Sutra će ga proglasiti jugonostalgičarem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije