Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.08.2014. u 13:42

Od posebnog izdanja reportera Mislava Bage, preko jezičnih ekscesa lektorske službe do nepoznate riječi „krinca“ koju je u hrvatski jezik uveo političar Peđa Grbin – sve je bilo pomaknuto od stvarnosti

U danu punom senzacionalnih domaćih vijesti kao rijetko kada, dnevnik Nove TV počeo je izvješćima o stanju na svjetskim ratištima. Prije nego što smo uspjeli pomisliti da je to krivo, shvatili smo da je to blaga priprema za ono što slijedi. Poslije vijesti iz svijeta gledatelji sinoćnjeg dnevnika Nove TV zabrinuto su pred svojim malim ekranima promatrali kako na Markovu trgu stoje ministar prometa Hajdaš Dončić i reporter Nove TV Mislav Bago.

Blagu zabrinutost izazivalo je to što se ministar, dok je slikovito objašnjavao prednosti iznajmljivanja naših prezaduženih autocesta strancima, nekako sumnjivo njihao naprijed-natrag i govorio puno brže nego obično, no to se možda može pripisati njegovoj pojačanoj želji da bude što uvjerljiviji. I na pojačanu mimiku g. Mislava Bage već smo donekle navikli, shvaćajući je kao izdajnički znak za višak ambicije, kojega govornik nije svjestan. Ovaj put reporter Bago zaslužio je hitno uvrštenje na YouTube, jer svako bi daljnje zalaženje u pojedinosti bilo nepristojno.

Kad bi još bila živa ona saborska komisija za jezik, moglo bi se Novu TV tužakati za ponovljenu nepismenost u potpisu kojim se uvodi zvanje voditelja tima „ronioca“ Grada Zagreba, jer pravilno je ronilaca, a ne „ronioca“ , no nećemo mi sad tu cjepidlačiti kad je pred nama Peđa Grbin čiju izjavu ima jedino Nova TV. Referendum za izbore na kojima bi se glasovalo za ljude, a ne za stranačke liste, kod njega je izazvao punu mobilizaciju intelekta, pa je svima nama učeno otkrio kako je tu riječ „o jednoj krinci, gdje netko putem referenduma želi ući u Sabor“. Što mu je ta krinca, možda neka ptica, to samo on zna.

>> Milanovićeva opasna vožnja kroz Trebinje do Dubrovnika

Komentara 39

DZ
dalmatinac-zg
14:08 28.08.2014.

Pola nasih dnevnika zauzimaju govori predsjednika i ministara,a ako nisu oni onda je tu tvrtko jakovina i mirela holy. U 20 g vlasti hdz-a ministri nisu bili na tv-u,kao ovi u 3 dana.

DU
Deleted user
14:02 28.08.2014.

Općenito dnevnik Nove izgleda ovako: prva vijest dana! Mili iz Sela Donjeg pao mobitel u bunar! Pa onda svi reporteri Nove izvješćuju o tom nemilom događaju iz svih kutova i kroz cijeli dnevnik. Pa malo red da se nešto stvarno dogodilo i onda se vraćamo Mili, da ga pitamo jel ima duševne boli što mu mobitel pao u bunar. I na kraju naravno sažetak Bage: pitanja Nove TeVe: 24% ispitanika izjavilo je da je to strašno što se dogodilo Mili, 26% izjavilo da je Mile dobio što je tražio a ostali su neutralni. Svaka čast tko može gledati taj dnevnik, mene glava boli nakon 30 sekundi.

Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
14:44 28.08.2014.

"jednoj krinci" možda je mislio na 3.padež riječi krinka???? Kod njih je ionako sve jedna maska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije