Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aeromiting u Varaždinu

Lude akrobacije najboljih pilota, popularna 'Kockica' jedna od glavnih atrakcija

Međunarodni aeromiting u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/13
23.07.2016.
u 22:12

MiG 21 UMD Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, popularna “Kockica”, koji je doletio s Plesa, bio je jedna od glavnih atrakcija prvog dana najvećeg aeromitinga u Hrvatskoj i regiji

– Morali smo doći jer je mali želio vidjeti naš MiG 21. Osjećaj kad je preletio iznad nas u bojama hrvatskog grba je neopisiv. Sad još čekamo mađarski Gripen – oduševljeno će Matija Mikec, jedan od posjetitelja koji je danas doveo dvanaestogodišnjeg sina na međunarodni aeromiting “Croatian International Airshow Varaždin 2016” (CIAV 2016). MiG 21 UMD Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, popularna “Kockica”, koji je doletio s Plesa, bio je jedna od glavnih atrakcija prvog dana najvećeg aeromitinga u Hrvatskoj i regiji, naravno uz sjajnu akrobatsku ekipu Krila Oluje koja je nedavno u Velikoj Britaniji osvojila nagradu Mač kralja Huseina za najbolji nastup.

Posjetitelji su uživali u letačkom programu zrakoplova HRZ-a i protuzračne obrane, kao i u akrobacijama jednog od najboljih pilota na svijetu, Petera Podlunšeka, europskog viceprvaka koji leti u novom zrakoplovu Edge 540v2. S nestrpljenjem se iščekivao i prelet JAS 39 Gripena mađarskog ratnog zrakoplovstva te Soko Galeba G-2 iz Slovenije.

Aeromiting koji organizira Aeroklub Varaždin, osnovan prije 86 godine, pokrenut je prošle godine kako bi se vratila tradicija zrakoplovstva u grad pokraj kojeg je smještena zračna luka s pistom dugom 1730 i širokom 30 metara. Program se nastavlja sutra u 12.30 sati. Krila Oluje svoj program sa šest zrakoplova započinju u 17.30 sati.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

>> Krila oluje i Kockica zvijezde aeromitinga

Komentara 3

GM
Gusta magla
09:38 24.07.2016.

Imao sam srecu vidjeti dosta raznih vojnih aviona i na zemlji i u zraku ali malo koji je toliko dojmljiv kao Gripen.

DH
dalibor.hren
09:58 24.07.2016.

"U regiji?" Podravini i Zagorju?

Avatar 7Sisak6
7Sisak6
22:53 23.07.2016.

sve to gore stoji šta je napisano napisano ali nisu to oni izvodili šta su htjeli sa namjerom hehehe nego su avioni neispravni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije