Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjedničin savjetnik

Lučin: Nadam se da se Buljević samo spominje kao kandidat za savjetnika i da to nije rješenje

Šime Lučin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.01.2015.
u 14:40

Mislim da nema ni dobre kvalifikacije. Za njega se vezalo nekoliko afera i mislim da je to dovoljan razlog, kaže Šime Lučin

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Šime Lučin izjavio je danas kako se nada da se bivši šef SOA-e Josip Buljević samo spominje kao kandidat za savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te da to neće biti konačno rješenje.

– Ako me pitate je li dobra odluka, što se mene osobno tiče ne. Ne sumnjam da je gospodin Buljević bio dobar agent i dobar operativac, ali dok je bio na mjestu šefa tajne službe mislim da se nije pokazao kao osoba koja je dorasla zadatku – komentira Lučin te dodaje kako je za mjesto savjetnika ipak potrebno imati nešto šire iskustvo i obrazovanje

Ako bude izabran, ne vjerujem da će se on baviti s onim što je sadržaj i što bi trebao biti sadržaj nacionalne sigurnosti - podizanje nacionalne sigurnosti na veću razinu, nego da će se vjerojatno baviti operativnim poslom, tim prije što je svima poznato da je gospodin Buljević zapravo vojnik HDZ-a, vojnik svoje partije i da je on zapravo u nekoliko navrata bio osobni izbor gospodina Karamarka dok je napredovao unutar službe – tvrdi Lučin. Ako izabrana predsjednica doista tvrdi da je predsjednica svih građana Hrvatske, dodaje on, onda "nije dobro da jedan tako izraziro stranački čovjek dođe na mjesto savjetnika za nacionalnu sigurnost".

– Mislim da nema ni dobre kvalifikacije. Za njega se vezalo nekoliko afera i mislim da je to dovoljan razlog – zaključuje Šime Lučin.

>> Bivši ravnatelj SOA-e Buljević bit će savjetnik predsjednice za nacionalnu sigurnost

Ključne riječi

Komentara 47

CI
cika123
15:04 30.01.2015.

Da nisi možda ti pravo rješenje???

NI
ninja72
15:13 30.01.2015.

Ma odakle se ovaj sjetio progovoriti?

AF
afer
15:12 30.01.2015.

Javila se prava tetkica komentirati, vojnik partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije