Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U VARAŽDINU

Lorencin: Turistima iz dalekih krajeva 'sunce i more' nisu glavni cilj

playa
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
27.08.2014.
u 14:53

Ministar turizma posjetio je Varaždin gdje je u tijeku Špancirfest, a poručio je kako na kontinentalni turizam Ministarstvo ozbiljno računa

- Mislim da smo do sada pokazali koliko i na koji način računamo na kontinentalni turizam. Od zajedničke promidžbe Osijeka gdje smo s milijun i pol kuna podržali zajedničku promidžbu avio-linija za istočnu Slavoniju do činjenice da je od 22 odabrane destinacije za projekt Hrvatska 365, osam njih na kontinentu. Smatramo da je to tek početak, jer uključenost šireg područja daje novu dimenziju našem standardnom turističkom proizvodu "suncu i moru" - kazao je ministar turizma Darko Lorencin koji je jutros obišao varaždinski festival Špancirfest, jedan od hrvatski najvažnijih turističkih proizvoda kontinentalne Hrvatske.  

Ministar je kazao kako mnogim turistima iz dalekih krajeva "sunce i more" niti nisu glavni cilj kada posjećuju Hrvatsku te u tom smislu dimenzija kontinenta itekako povećava proizvod.  

- Ukoliko nam turisti iz dalekih krajeva dolaze u Hrvatsku, oni žele obići još dvije, tri okolne države. Mi smatramo da ovdje u regiji Hrvatska kao zemlja najviše za ponuditi i nama je cilj da se ti turisti što više zadrže kod nas – kazao je ministar.  

Kao zemlju na čije turiste ozbiljno trebamo računati istaknuo je najmnogoljudniju državu svijeta – Kinu, gdje je izaslanstvo Ministarstva turizma boravilo početkom ove godine, a krajem rujna ministar ponovno putuje u Shangai.  

Ministar je istaknuo kako takvi posjeti itekako utječu na broj dolazaka kineskih turista kojih je ove godine stiglo čak 40 posto više nego lani.  

- Što se tiče podataka za kontinentalni turizam od imotske krajine, do istočne Slavonije, grada Zagreba i Varaždina gdje se sada i nalazimo, podaci su uzlazni – zaključio je ministar koji je komentirao preuzimanje Istraturista od strane Plave lagune.  

Od akvizicije teške preko 120 milijuna eura ministar puno očekuje.  

- Uvjeren sam da će ova akvizicija pozitivno utjecati na hrvatski turizam, jer se radi o tvrtki koja je pokazala jako puno i koja iz godine u godinu jako puno investira i vjerujem da je ovo jedan kvalitativan pomak i od te akvizicije jako puno očekujem – poručio je ministar.

Komentara 4

EV
evropljanin
15:10 27.08.2014.

to ste zaista trebali 20 godina da ustanovite .austrija nema mora ali ima razvijeni turizam. kako bi bilo da se grade biciklisticke staze? otvore mali familjarni restorani prnocista i t. d. svi bi profitirali dajte ljudima sansu to je sve je sve . nemojte jos uvijek biti u tom betonskom turizmu.

DU
Deleted user
20:49 27.08.2014.

Otkrio momak Ameriku. Pa to zna svaki konobar i gradjanin da nam se onaj iz Koreje ne dolazi ovdje kupati.

Avatar tajar
tajar
19:18 27.08.2014.

Lorencin guši turizam povećanjem boravišne pristojbe u 2015. do 25%. Neki dan sam na TV gledao predstavnika hostela koji kaže, a ima 100% pravo, da mu je i sada boravišna previsoka te da će tražiti da je smanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije