Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bledski strateški forum

Lorencin: Kreativnost i inovativnost budućnost turizma

lorencin
Foto: MINT
1/3
02.09.2014.
u 13:54

Teme posvećene turizmu ove su godine prvi puta uključene u program Bledskog strateškog foruma koji se 1. i 2. rujna po deveti puta održava na Bledu u Sloveniji

Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je danas na Bledskom strateškom forumu koji se 1. i 2. rujna po deveti puta održava na Bledu u Sloveniji, kako Hrvatska i Slovenija imaju odličnu turističku suradnju, posebice u segmentu zajedničke promocije na dalekim tržištima, primjerice u Kini i Brazilu.

- Turisti sa dalekih tržišta traže duža putovanje koja uključuju dvije i više zemalja, a osim sunca i mora koji su naš glavni turistički proizvod, privlače ih kultura, baština, prirodne ljepote. Ključni su dakle turistički proizvodi u kojima treba tražiti kreativnost i inovativnost jer je to ujedno i budućnost turizma - rekao je Lorencin.

Teme posvećene turizmu ove su godine prvi puta uključene u program Bledskog strateškog foruma, a sudjelovali su i zvršni tajnik Svjetske turističke organizacije Carlos Vogeler, Slovenski ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Metod Dragonja te  albanska ministrica urbanog razvoja i turizma Eglantina Gjermeni, slovački državni tajnik Ministarstva prometa, gradnje i regionalnog razvoja František Palko, direktorica Uprave zadužene za turistički razvoj pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Olivera Brajović i slovenski TV voditelj Igor E. Bergant.  

Na konferenciji je zaključeno kako su konkurentnost i održivi razvoj dva osnovna stupa na kojima treba graditi turizam koji predstavlja moćan alat za regionalno povezivanje te snagu za stabilnost i razvoj.

>>Lorencin: Radi se o trajnom procesu koji će se odvijati u destinacijama

>>Lorencin: Turistima iz dalekih krajeva 'sunce i more' nisu glavni cilj

Komentara 1

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:22 03.09.2014.

S njim na čelu turizma to definitivno nećemo ostvariti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije