Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Rastokama

Lorencin: HGSS je najbolji turistički proizvod Hrvatske

HGSS na Rastokama
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
17.04.2014.
u 17:43

Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja izvela je vježbu i pokazala da domaći i strani gosti, kao i lokalno stanovništvo, uvijek mogu računati na njih.

– HGSS je najbolji turistički proizvod i to ću uvijek ponavljati. Spremni su spašavati i u najtežim situacijama, što su pokazali i ovdje. Ovo je također konkretan pokazatelj da je Hrvatska spremna za predstojeću turističku sezonu. Svi građani znaju što HGSS znači za Hrvatsku, a mi nastojimo poboljšati suradnju da bi bili još učinkovitiji – poručio je ministar turizma Darko Lorencin u Rastokama u Slunju.

Ondje je ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja izvela vježbu i pokazala da domaći i strani gosti, kao i lokalno stanovništvo, uvijek mogu računati na njih. Lorencin je podsjetio i da jedanaest godina Ministarstvo turizma iz proračuna izdvaja za spašavatelje.

– Ove smo godine osigurali dva milijuna kuna. Jedan je namijenjen za redovne aktivnosti HGSS-a, poput označavanja staza i slično. Drugi ide za pripremu projekata koje će kandidirati prema strukturnim europskim fondovima – poručio je ministar turizma.

Dodao je i da je kontinentalni turizam veliki izazov te najavio skorašnji posjet Istočnoj Slavoniji.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić zahvalio je na pomoći i suradnji. Napomenuo je da su oni partneri koji imaju zajednički cilj; sigurnost svih građana i turista.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

(Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

>> Teška potraga HGSS-a: Starca pronašli mrtvog na stijenama u šumi

Komentara 3

Avatar pretplatniik
pretplatniik
18:14 17.04.2014.

Najbolji turistički proizvod? haha...svaka čast stvarno HGSS - u. stvarno su dobri u svakom pogledu.Ali epitet za takvu vrstu posla reći najbolji turistički proizvod je u najmanju ruku smješno.Neka onda i turistički slogan ima veze sa ozljedama,nesrečama..A šta su nam onda tek policija,hitna i vatrogasci u turizmu hahha..jao...

DU
Deleted user
18:09 17.04.2014.

Curama i deckima is HGSS-a svaka cast i svo duzno postovanje! Ali reci da su oni najbolji turisticki produkt Hrvatske...... E moj Lorencin, lupis kretenariju i ostanes ziv!!!

Avatar tajar
tajar
18:36 17.04.2014.

Kad se pokoji turist izgubi u vrletima Biokova ili Velebita ovi ljudi daju sve od sebe da ga pronađu i spasu, dakle nisu neposredni turistički proizvod, ali u lancu promocije turizma jesu i te kako značajna karika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije