Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Hrvatskom saboru

Linkevičius kod Petrova: 'Hrvatska i Litva trebaju intenzivnije surađivati'

 Zagreb: Božo Petrov sastao se s litvanskim ministrom vanjskih poslova Linasom Linkevičiusom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
21.04.2017.
u 14:12

Predsjednik Hrvatskog sabora i litavski ministar vanjskih poslova sastali su se u petak u Zagrebu

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov održao je u petak sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Litve Linasom Linkevičiusom.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o suradnji dviju zemalja u okviru europskih tema s posebnim osvrtom na suradnju u kontekstu energetskih i prometnih projekata.

- Posjedujemo značajna iskustva u izgradnji novog plutajućeg LNG terminala u luci Klaipeda na Baltičkom moru koji je značajno doprinijeo energetskoj sigurnosti i neovisnosti Litve i susjednih država, a koja možemo podijeliti s Hrvatskom tijekom izgradnje LNG terminala na Krku - kazao je litavski ministar Linkevičius.

Razgovaralo se i o aktualnim projektima željezničkog povezivanja koje provodi Litva s drugim baltičkim zemljama.

- Hrvatska i Litva dijele zajedničke interese za razvoj energetske, ali i prometne infrastrukture i u tom smislu trebaju intenzivnije surađivati - istaknuo je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Podsjetio je i na prošlogodišnje otvaranje hrvatskog veleposlanstva u Vilniusu koje će svakako pomoći intenziviranju ukupnih odnosa dviju zemalja.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi s posebnim naglaskom na odnose Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, pri čemu je ministar Linkevičius istaknuo značajan doprinos Hrvatske održavanju stabilnosti regije jugoistočne Europe.  

– Litva podupire politiku proširenja Europske unije kao i članstvo vaših susjednih zemlja u NATO-u - dodao je Linkevičius.

>>Todoriću sam rekao: Ne dam ti državnih milijardu i pol kuna

>>Petrov odbio Plenkovićeve kritike: Istrage moraju ići dalje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije