Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pada deficit'

Linić o državnom dugu: Rast će još, upitno je hoćemo li se zaustaviti do 80 % BDP-a

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2014.
u 19:32

– Naš je najveći problem što ova Vlada donosi odluke i čisti situacije i zato raste dug, no u isto vrijeme vidite nešto drugo – pada deficit – rekao je Linić.

Državni dug koji je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, premašio 220 milijarda kuna u 2013. godini i popeo se na čak 67 posto BDP-a još će rasti, potvrdio je ministar financija Slavko Linić, javlja RTL.

– Da, nažalost, rast će još i kad sve to zbrojimo, ostaje upitno hoćemo li se zaustaviti do 80 posto BDP-a – rekao je Linić.

O rastu duga kazao je da je to cijena sređivanja starih dubioza u brodogradnji, zdravstvu, neracionalnim javnim poduzećima.

– Naš je najveći problem što ova Vlada donosi odluke i čisti situacije i zato raste dug, no u isto vrijeme vidite nešto drugo – pada deficit – rekao je Linić, donosi RTL.

Cijeli članak čitajte ovdje.  

>> Dug opće države u 2013. veći za 20 posto u odnosu na 2012.

Komentara 21

Avatar Lisica
Lisica
19:46 18.04.2014.

Konstantno rastu partizanske penzije, konstantno rastu donacije LGBT , Terselicki "srbskom davidu", četničkim i kojekakvim drugim udrugama za podrivanje drzave Tamo se bacaju milijarde a pogledajte kome se uzima. Uzima se od onih koje isti probaju unistiti . Vidjeli smo u kojem luksuzu plivaju Linic i ostali "antifasisticki" balkanoidi na vlasti za vrijeme godisnjih odmora . Slucajni premijer dvije nedjelje privatno u Australiji i Novom zelandu zagovara brak izmedju kengura i socijalista, na trošak Hrvatske . Onda se prijete da "crkva dobiva previse", da EU trazi vece namete i rezanja, prijete medjunarodnim monetarnim fondom . Nova radna mjesta niko ne spominje , Hrvate se tjera napolje, uvoze yugoslaveni iz BiH i Srbije, postavlja ih se na vodece funkcije da uniste i spomen od Hrvatske . Ovo je najskuplja vlast koja se moze zamisliti, ona troši Hrvatsku , potrošit ce je ako ih ne potjeramo . Ovaj kokošji soj, zaista smo si mogli uštedjeti!

Avatar Lisica
Lisica
20:09 18.04.2014.

Kukuriku donosi zakon koji omogućuje Ninoslavu Paviću da sam sebi otpiše stotine milijuna kuna, a Klemma uhićuje zbog navodna 3,2 milijuna iz 2005 To vam je Slavko Linic "SDP"

OP
opcija
20:12 18.04.2014.

Prijevremeni izbori su jedini izbor, ovo je potpuna financijska, ekonomska, politička, moralna, duhovna provalija, u koju SDP gura Hrvatsku provaliju. Stoga mi nemamo izbora SDP mora otiči!!! Potpuno su nesposobni išta učiniti osim bjesomučno ideološki gristi, a to je na klimavim nogama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije